7 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nakon dvanaest godina: "Zabjelska Vektra” dobija uređen parking

Podgorica

Tag VideoTag Gallery
Comments 0

Nakon dvanaest godina: "Zabjelska Vektra” dobija uređen parking

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, sa saradnicima, danas je obišao je izgradnju parkinga i dvije pristupne saobraćajnice iza zgrade “Zabjelska Vektra”, saopšteno je iz PG biroa.

“Polako privodimo kraju posao koji smo započeli prije tačno 12 godina, odnosno izgradnju velikog parkinga koji zbog imovinskog spora koji je vezan za ovu parcelu nije doveden do kraja, zbog čega su stanovnici, a njih je na ovom potezu preko 1.000 trpjeli, jer kvalitet života sa nedovršenim i uređenim parkingom nije bio na zadovoljavajućem nivou”,  istakao je Vuković.

On je izrazio zadovoljstvo što se konačno završava i taj važan posao za stanovnike ovog dijela Zabjela.

“Putevi će privesti svoj dio posla narednih nekoliko dana, potom kreće ugradnja nove rasvjete, tako da ćemo imati potpuno drugačiji ambijent na ovom prostoru. Ukupna vrijednost investicije je preko 60.000 eura, ali teško se može iskazati novcem ono što ova investicija znači za ljude koji ovdje žive”, naglasio je Vuković.

On se građanima zahvalio na strpljenju i razumijevanju, dodajući da su imali su razlog da se ljute na Glavni grad, ali nikada to nijesu javno iskazali, i da im je gradska uprava na najbolji mogući način iskazala poštovanje za to što je bio njihov korektan odnos prema tom dugogodišnjem problemu.

Vuković je podsjetio da se na teritoriji glavnog grada se realizuje čitav niz projekata iz oblasti putne infrastrukture.

“Najvažniji od njih je Jugozapadna obilaznica, u maju smo završili i Donjogorički bulevar, prije 10-ak dana je krenula izgradanja I faze budućeg bulevara prema Tuzima, rekonstruiše se i stari put prema Danilovgradu. Zbirno posmatranio vrijednost tih investicija je 35 miliona eura. Isto tako, rade se važne saobraćajnice u različitim djelovima grada, u centru Ulica Vuka Karadžića, u Zagoriču Ulica Veliše Mugoše, u Gornjoj Gorici Ulica Miloja Pavlovića, međutim  nekada za ljude od tih kapitalnih projekata mnogo više znače, uslovno rečeno, ovakvi mali projekti i zato je smo mi svi danas ovdje ispred gradske uprave, većina direktora gradskih preduzeća upravo poštujući značaj ovog projekta i želeći na ovaj način da iskažemo poštovanje zbog strpljenja ljudi koji su dugih dvanaest godina morali da žive u uslovima koji nijesu dostojni života u glavnom gradu Crne Gore u XXI  vijeku” , naglasio je Vuković.

"Podsjećamo, izvođač radova na ovom projektu je Glavni grad, odnosno Privredno društvo Putevi doo, vrijednost radova iznosi cca 60.000 eura, ukupna površina zahvata je 4.000 m². Za ugradnju nove rasvjete biće utrošeno oko 10.000 eura. Izgradnja parking prostora na UP Z6, DUP Zabjelo 7 (iza tzv. Zabjelske Vektre), kapaciteta 137 parking mjesta. U ovoj fazi radova zadržava se postojećih 37 parking mjesta i izgrađuje novih 100 parking mjesta, kao i dvije pristupne saobraćajnice koje povezuju parking sa Ulicom 27. marta i parkingom ispred susjedne zgrade", navodi se u saopštenju Glavnog grada.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR