15 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bolje snabdijevanje vodom i strujom za naselja duž autoputa

Podgorica

Comments 0

Bolje snabdijevanje vodom i strujom za naselja duž autoputa

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Na inicijativu uprave Glavnog grada gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, sa saradnicima, danas je održao satanak sa predstavnicima kineske kompanije CRBC, Ministarstva saobraćaja, preduzeća Monteput i nadzora na projektu izgradnje prve dionice autoputa Bar-Boljare.

Tema je bila unapređenje stanja u oblasti putne i vodovodne infrastrukture, kao i obezbjeđivanje kvalitetnijeg napajanja električnom energijom u mjesnim zajednicama koje gravitiraju na autoputu, saopšteno je iz PG Biroa. 

Gradonačelnik je izrazio zahvalnost predstavnicima kineske kompanije CRBC i podizvođačima koji su imali razumijevanja i koji su kontinuirano tokom gradnje autoputa izlazili u susret potrebama mještanima, dodajući da očekuje da će se takva praksa nastaviti sve do završetka projekta, a sve u cilju kvalitetnijeg života lokalnog stanovništva.

On je naglašavajući da je izgradnja autoputa projekat vijeka za Crnu Goru od kojeg će cijela država imati ogromne benefite, konstatovao da je tokom gradnje došlo i do oštećenja određenih lokalnih i regionalnigh puteva koja se moraju sanirati u cilju bezbjednog saobraćaja i nesmetanog života stanovnika sjevernih mjesnih zajednica Podgorice.

“Prvenstveno mislim na poboljšanje stanja u oblasti unapređenja putne infrastrukture na onim dionicama koje su oštećenje upotrebom teške mehanizacije, zatim obezbjeđivanju kvalitetnog snabdijevanja vodom koje ćemo riješiti širenjem vodovodne mreže sa regionalnog vodovoda koji je izgrađen trasom autoputa i kvalitetnijem napajanju električnom energijom, koje će trajno biti okončano snabdijevanjem sa novih trafostanica koje su sagrađene za potrebe autoputa”, istakao je gradonačelnik.

Predstavnici kompanije CRBS su se saglasili sa gradonačelnikom da je izgradnja autoputa opteretila određene lokalne i regionalne saobraćajnice, konstatujući da će u tom dijelu apsolutno poštovati sve preuzete obaveze sanacije i rekonstrukcije oštećenih dionica, kao i izgradnje potpuno novih lokalnih koridora koji će stvoriti pretpostavke za još dinamičniji razvoj tog dijela Podgorice i Crne Gore.

Oni su saopštili da će izvođači radova završiti sve predviđene poslove i obaveze u dogovorenim rokovima, ali i da su spremni da izađu u suret lokalnom stanovništvu i u dijelu rješavanja svega onoga što su njihove realne potrebe i očekivanja od izgradnje autoputa.

“Pokušaćemo da u što kraćem roku dođemo do zajedničkih i kompromisnih rješenja za sve eventualne probleme koji u ovom momentu opterećuju građane koji žive u blizini trase autoputa, kako bi ih u saradnji sa Glavnim gradom i resornim državnim organima što prije počeli rješavati”, zaključili su predstavnici kompanije CRBC.

U tom cilju, odmah nakon praznika najavljeno je održavanje novog sastanka na kome će se konkretizovati realizacija dogovorenih aktivnosti.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR