20 °

max 23 ° / min 20 °

Utorak

22.09.

23° / 20°

Srijeda

23.09.

23° / 19°

Četvrtak

24.09.

25° / 21°

Petak

25.09.

24° / 20°

Subota

26.09.

23° / 20°

Nedjelja

27.09.

20° / 17°

Ponedjeljak

28.09.

21° / 18°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Stari aerodrom će dobiti moderan park

Podgorica

Comments 0

Izvor: Dnevne novine

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Stari aerodrom će dobiti moderan park

Na Starom aerodromu se u sklopu projekta MIKRO 020 trenutno uređuje nova parkovska površina od oko 1.500 kvadratnih metara, po idejnom rješenju koje je obezbijedio Savez arhitekata Crne Gore, saznaju Dnevne novine.

Nova MIKRO 020 lokacija će biti na površini preko puta zgrade Službe zaštite i spašavanja i Hipotekarne banke, a posao će biti završen narednog mjeseca.

Iz Službe glavnog gradskog arhitekte su kazali da je idejnim rješenjem planirana sanacija i zadržavanje svih zdravih stabala, kao i sadnja novog listopadnog drveća.

“Sadi se nova trava, ukrasno žbunasto bilje i živa ograda po obodu parcele. Zelenilo prati i sistem za navodnjavanje, kao i redovno održavanje. Osim toga, park će biti opremljen klupama, šetačkim stazama, rasvjetom, kantama za smeće, besplatnim internetom, parking mjestima za bicikla, modernim dječjim igralištem itd.”, navode iz ove službe.

Ističu da je novi park osmišljen kao mjesto susreta, za opuštanje i individualni odmor, a ima i edukativne i kulturne sadržaje u kojima bi učestvovala cijela zajednica.

Stoga se, kako kažu, kao reperi u prostoru izdvajaju sljedeći sadržaji “Uradi sam učionica”, “Uradi sam igraonica” i “Paviljon/scena”.

Iz Glavnog grada nijesu kazali kolika je vrijednost radova.

Mještani Starog aerodroma izrazili su zadovoljstvo što će konačno dobiti uređenu parkovsku površinu.

“Živim na Starom aerodromu više od 30 godina i nikad nijesmo imali uređeni park. Ovaj dio naselja je nekad imao samo uređeno igralište iza ‘Dalasa’, ali ni to nema već deceniju i po. Lijepo je što ćemo konačno dobiti park, jer vidim da će biti postavljene i klupe, koje, takođe, nijesmo imali”, kazao je Ivan Petković.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR