3 °

max 15 ° / min 1 °

Petak

03.04.

15° / 1°

Subota

04.04.

18° / 8°

Nedjelja

05.04.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.04.

20° / 7°

Utorak

07.04.

20° / 5°

Srijeda

08.04.

21° / 6°

Četvrtak

09.04.

21° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Završeni radovi u Ulici Meše Selimovića, nove saobraćajnice u Siti kvartu

Izvor: Foto: Antena M

Podgorica

Tag Video
Comments 0

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Završeni radovi u Ulici Meše Selimovića, nove saobraćajnice u Siti kvartu

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, sa saradnicima, obišao je danas završene radove u Ulici Meše Selimovića u Bloku V, kao i radove u ulicama radnog naziva D i B u Siti kvartu.

Govoreći u Bloku V, gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što je još jedan važan posao uspješno završen.

"Uspješno smo priveli kraju još jedan važan posao ne samo za blokove V i VI, već za Podgoricu u cjelini. U pritanju je temeljna rekonstrukcija Ulice Meše Selimovića, najvažnije saobraćajnice u ovom dijelu grada dužine 460 m, širine 12 m, važne saobraćajnice koja se uprkos tome dugo godina nalazila u stanju koje nije bilo zadovoljavajuće. Imajući to u vidu, kao i značaj ove ulice, mi smo prionuli na posao i gradsko preduzeće Putevi su sinoć završili radove vrijedne 120.000 eura, koji su podrazumijevali i sanaciju trotoarskih površina, a desetak dana ranije kolege iz Komunalnih usluga su rekonstruisale i javnu rasvjetu, tako da je ukupna vrijednost ove investicije prevazišla iznos od 130.000 eura", istakao je gradonačelnik Vuković.

On je konstatovao da se na području blokova V i VI u posljednje vrijeme puno radi.

"U saradnji sa Mjesnom zajednicom definisali smo prioritete i dinamikčki plan kojeg se pridržavamo i vrlo često uspjemo i da prebacimo taj plan i odradimo nešto što nije bilo planirano za ovu godinu. U skladu sa tim smo smo maltene rekonstruisali sistem javne rasvjete u Bloku V, i za te namjene potrošili preko 40.000 eura. Unazad par mjeseci dobili smo jedno rekonstruisano i jedno potpuno novo dječke igralište. Sve ovo znači bolji kvalitet života."

"Pred nama su još dva važna projekta –  na kraju Ulice Meše Selimovića na raskrsnici sa ulicama Đoka Miraševića i Blaža Jovanoviča ćemo graditi novi kružni tok, jer smo nezadovoljoni načinom na koji je saobraćaj regulisan i ta raskrsnica predstavlja rizik za učesnike u saobraćaju. Projekat je spreman, mi ćemo raspisati tender u narednih mjesec-mjesec i po, vrijednost projekta je 310.000 eura. A sa druge strane u produžetku Ulice Meše Selimovića, odnosno Baku ulice koja dijeli Tološku šumu ćemo u narednih dva mjeseca krenuti sa radovima, kako bismo konačno završili Baku ulicu, koja je važna zbog zagušenja saobraćaja u ovom dijelu grada", zaključio je Vuković.

Direktor Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice Srđan Raičević je saopštio da su u ulici radnog naziva D, koja od skoro nosi ime Maša Đurovića, radovi u završnoj fazi.

"Ostalo je da se na ovoj saobraćajnici završe radovi na horizontalnoj i vertikalnoj signalizaciji i postave stubovi za javnu rasvjetu. Ulica je duga 260 metara, a u njenom trupu ugrađena je kompletna podzemna infrastruktura, odnosno fekalna i atmosferska kanalizacija, vodovod i tk kanalizacija“, istakao je Raičević, dodajući da se radovi nastavljaju na ulici radnog naziva B koja će se spojiti sa Cetinjskim bulevarom.

"Dužina te saobraćajnice je takođe 260 metara i na njoj će se raditi kompletna infrastruktura kao i u Ulici Maša Đurovića. Ukupna vrijednost ovog projekta je 340 hiljada eura i očekujem da ćemo do kraja marta biti završeni radovi na obje saobraćajnice", zaključio je Raičević.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR