11 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pogledajte kako sada izgleda uređeni Bulevar 21. maj

Izvor: PG Biro

Podgorica

Tag Video
Comments 0

Pogledajte kako sada izgleda uređeni Bulevar 21. maj

Autor: Antena M

  • Viber

Neposredno pred obilježavanje 14 godina od obnove nezavisnosti Crne Gore završeni su radovi na pejzažnom uređenju zelenih površina u Bulevaru 21. maj, na kojima je Zelenilo, u saradnji sa ostalnim privrednim društvima Glavnog grada, u prethodnom periodu marljivo radilo.

Kako je saopšteno iz Glavnog grada, u ovom teškom trenutku za cijeli svijet, nastalom usljed pojave koronavirusa, a u saradnji sa brojnim kompanijama čija se predstavništva ili objekti nalaze na ovoj dionici učinili su nešto lijepo za grad:

"Ne samo grad već i cijelu Crnu Goru, jer je ova saobraćajnica jedan od ulaza odnosno izlaza iz našeg grada.

S obzirom na to da bulevar u Donjoj Gorici nosi simboličan naziv – 21. maj, a da smo ove godine proslavili 14 godina od proglašenja nezavisnosti, na kružnim tokovima na ovom bulevaru posađeno je 14 maslina koje simbolišu mir, vječnost i zdravlje.

Osim maslina, kružne tokove krase čempresi, juke, juniperusi, cvjetne vrste kana, iris i druge, a na razdjelnim ostrvima formirani su travnjaci. Kružni tokovi uređeni su u modernom sa jedne i rustičnom stilu sa druge strane, pa tako pored biljnog materijala imamo i Morački oblutak, travnjak ali i stijene koje simbolišu crnogorski krš", navode u saopštenju. 

Kompletna zelena površina duž razdjelnih ostrva i na kružnim tokovima pokrivena je sistemom za navodnjavanje, što predstavlja osnov za kvalitetan rast i razvolj biljaka, kažu iz Glavnog grada. 

"Ukupna vrijednost uređenja 8.000m² zelenih ostrva i kružnih tokova iznosi 92.000 eura, od čega je investicija Glavnog grada bila 62.000 eura, a ovim putem se posebno zahvaljujemo i društveno odgovornim kompanijama, a našim komšijama koje su svojim donacijama učestvovali u ozelenjavanju kružnih tokova", navode u saopštenju. 

Iz Zelenila pozivaju sugrađane da odgovornim ponašanjem čuvaju zelene površine. 

"Kako bismo našim potomcima ostavili zdrav i zelen grad i državu", dodaju u saopštenju. 

Pogledajte kako sada izgleda Bulevar 21. maj:

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR