8 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Modernizovan javni prevoz u Podgorici: Pogledajte kako funkcioniše aplikacija Klik bus

Podgorica

Tag Video
Comments 2

Modernizovan javni prevoz u Podgorici: Pogledajte kako funkcioniše aplikacija Klik bus

Autor: Antena M

  • Viber

Sekretarijat za saobraćaj i Centar za informacioni sistem Glavnog grada u prethodnom periodu su vrijedno radili na modernizaciji javnog prevoza u Podgorici. Prvi korak bio je uvođenje elektronske karte u sistem javnog prevoza, koji je kao pilot projekat dao izvanredne rezultate, o čemu svjedoče brojne pozitivne reakcije sugrađana, saopšteno je iz Glavnog grada.  

"Osim povoljnosti koje je donijela elektornska karta, najznačajniji alat za građane predstavlja upravo mobilna aplikacija Klik Bus koja je donacija Njemačke razvojne agencije GIZ, i koja će građanima na jednostavan i brz način pružiti sve informacije u vezi sa javnim prevozom putnika.

Ono što je najvića prednost aplikacije je  planer putovanja, odnosno mogućnost da građani biraju  lokaciju do koje žele da koriste javni prevoz,  a sistem će prikazati linije koje saobraćaju prema toj lokacijii sa istaknutim vremenima polazaka, kao i mogućnošću navigacije do najbliže stanice. Ova opcija je posebno pogodna za sugrađane koji rijetko ili uopšte ranije nijesu koristili javni prevoz, pa im nije potrebno nikakvo predznanje o linijama ili redu vožnje", pojašnjavaju u saopštenju.

Aplikacija nudi mogućnost pregleda svih stajališta na teritoriji glavnog grada sa svim linijama i vremenom dolazaka, kao i mogućnost praćenja autobusa na mapi.

Takođe, Klik bus aplikacija omogućava  kupovinu dnevnih i vremenskih karta u trajanju od 100 minuta. Sa druge strane putem aplikacije je moguće produžiti važenje mjesečne karte bez odlaska na šalter.

Aplikacija je besplatna, dvojezična i već je dostupna za iOS uređaje na App Store, a uskoro će biti dostupna i za Android uređaje na Google Play prodavnici.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

C c c...

Aplikacija dostupna prvo onima koji imaju Ajfon. super, jer sigurno svi koji koriste javni prevoz koriste te prejeftine telefone...

Tajfun

Gadski prevoz u PG je kao u Africkim zemljama,grad mora da ima svoje Autobuse,da bi,od mjesta A do mjesta B da imas bus. svakih 15 min.,da karta nije skuplja od 50centi.Ovim bi:1.Smanjili guzve u saobracaju.2.Smanjili zagadjenost3.Direkno poboljsali budzet gradjana i td i td.