13 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

19° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
SNP: Nedopustivo da se kupuje drveće po cijeni od nekoliko stotina eura po sadnici

Podgorica

Comments 0

SNP: Nedopustivo da se kupuje drveće po cijeni od nekoliko stotina eura po sadnici

Autor: Antena M

  • Viber

Odbor SNP-a Glavnog grada Podgorica smatra da je nedopustivo da se u Podgorici kupuje drveće po cijeni od nekoliko stotina eura po sadnici, i to u privatnim rasadnicima.

"Tako npr. azijski kamfor je plaćan po cijeni od 388 eura po komadu, bonsai po cijeni od 262 eura, a crnika 138 eura po komadu.

Mišljenja smo da se radi o čistom bacanju novca, posebno kada se ima u vidu da opštinsko preduzeće Zelenilo ima sopstveni rasadnik. Bilo bi mnogo svrsishodnije ulagati u gradski rasadnik, koji je prošle godine proizveo svega 636 stasalih sadnica, jer bismo na taj način napravili značajne uštede u bužetu, čiji se deficit mjeri desetinama miliona eura", kažu iz ove stranke. 

Kako dodaju, nijesu potrebna prevelika ulaganja da bi se uvećali kapaciteti ovog rasadnika, a to bi za rezultat imalo da se javne površine u gradu pošumljavaju za mnogo manje novca.

"Podsjećamo i da je radi izgradnje kružnog toka u Bloku V posječeno nekoliko platana starih preko četrdeset godina, a da nijesu zamijenjeni adekvatnim drvećem koje bi pružalo isti hlad i mogućnost kvalitetnog provođenja slobodnog vremena mještanima ovog dijela grada.

Odbor SNP Glavnog grada Podgorica smatra da je u ovim poslovima potrebna puna transparentnost, odnosno da bi plan ozelenjavanja Podgorice trebalo da sadrži sve detalje, kao što su izbor vrsta, predložene veličine sadnica, lokacije, sa čime bi građani morali biti upoznati.

Pozivamo gradsku upravu da ovom pitanju posveti dužnu pažnju kako bi se izbjeglo dalje rasipanje novca građana i kako bismo dobili najljepše moguće zelene površine u našem gradu", kažu iz SNP-a. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR