15 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

18° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Glavni grad pokrovitelj nove sportske manifestacije Podgorica Millenium Run

Podgorica

Tag Gallery
Comments 0

Glavni grad pokrovitelj nove sportske manifestacije Podgorica Millenium Run

Autor: Antena M

  • Viber

Podgorica će od 20. do 22. novembra biti domaćin nove sportske manifestacije pod nazivom Podgorica Millenium Run, saopšteno je iz PG biroa.

Događaj čiji je pokrovitelj Glavni grad i Sekretarijat za kulturu i sport biće organizovan u saradnji sa Multisport akademijom Majer. Podgorica će za vrijeme trajanja ove manifestacije apsolutno biti u znaku sporta, trčanja, druženja i zdravih stilova života.

Sve staze su osmišljene na način da prolaze kroz najinteresantnije djelove grada, a takmičari će trčati centrom grada, kroz Masline, Zlaticu, Zagorič, dio grada preko Morače, ali i kroz Staru Varoš.

"Kao što samo ime govori centralno mjesto svih dešavanja je most Milenijum, simbol grada. Tu je start i cilj manifestacije. Brendiranje startne i ciljne zone, zone za takmičare, publiku, VIP zvanice, ali i novinare će biti organizovano na i oko mosta kako bi svi mogli doživjeti ovu manifestaciju na pravi način", ističe Igor Majer, direktor Podgorica Millenium Run. On je naglasio da će mjesto registracije takmičara, mini sajma, ceremonije otvaranja manifestacije biti u hotelu Hilton u petak, 20. novembra. Za subotu je planirana velika dječija humanitarna trka koja se organizuje u saradnji sa fondacijom Budi human, a 22. novembra trka vatrogasaca iz svih crnogorskih gradova, kao i trke na 5, 10, 21 i 42 kilometra. 

Za sada je prijavljeno više od 200 takmičara, a najavljen je dolazak i više od 500 takmičara iz regiona koji zbog trenutne situacije prouzrokovane koronavirusom nijesu u prilici da sa sigurnošću planiraju putovanje.

"Interesantno je da prvi put u Crnoj Gori na ovakvoj manifestaciji primjenjujemo najsavremeniji sistem elektronske registracije po ugledu na najveće svjetske maratone", piše u saopštenju.

Ono na šta organizatori ne mogu da utiču je složena epidemiološka situacija u Crnoj Gori i regionu, odakle stižu rekreativci koji su prepoznati kao ciljna grupa ove manifestacije. 

"Svjesni smo činjenice da se većina masovnih sportskih događaja ove godine u svijetu i regionu odložila za 2021. godinu. Kada smo počinjali sa pripremom manifestacije, 22. novembar nam se činio dovoljno daleko da se situacija sa korona virusom stabilizuje, ali smo i u planiranju odredili datum 22. oktobar kao krajnji rok za odluku da li će se manifestacija organizovati ili odložiti za narednu godinu. Po tom pitanju smo u saradnji sa Glavnim gradom bili otvoreni i prema takmičarima i prema sponzorima. Trenutna situacija u Crnoj Gori je komplikovana i odluka koja bude donijeta će biti donesena isključivo uzimajući u obzir i interes zdravlja građana i sportista. Ako ne budemo mogli obezbijediti siguran poligon za takmičare, volontere i organizatore, manifestacija će biti odložena za 21. novembar 2021. godine", objašnjavaju organizatori manifestacije. 

Više informacija o trci, kao i mape staza možete pronaći na sajtu i na svim društvenim mrežama Podgorica Millenium Run-a.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR