16 °

max 21 ° / min 8 °

Subota

31.10.

21° / 8°

Nedjelja

01.11.

21° / 9°

Ponedjeljak

02.11.

20° / 8°

Utorak

03.11.

21° / 10°

Srijeda

04.11.

21° / 10°

Četvrtak

05.11.

22° / 11°

Petak

06.11.

20° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Abdić: Podrška preduzetnicima još jedan korak ka oživljavanju Stare Varoši

Izvor: Screenshot Youtube; Abdić

Podgorica

Comments 0

Autor: Antena M

  • Viber

Abdić: Podrška preduzetnicima još jedan korak ka oživljavanju Stare Varoši

Dodjela bespovratnih novčanih sredstava preduzetnicima za razvoj biznisa u Staroj Varoši, još jedan je dokaz da je uprava Glavnog grada na jedan potpuno drugačiji, ali održiv način pristupa revitalizaciji ovog važnog dijela Podgorice, poručuje Nermin Abdić, kandidat za poslanika liste "Odlučno za Crnu Goru! DPS - Milo Đukanović!". 

"Prije nešto više od dvije godine obećali smo da ćemo posvećeno raditi na revitalizaciji i valorizaciji turističkih lokaliteta, posebno onih koje odražavaju duh stare Podgorice. Nedavno je predstavljen projekat Tamnice Jusovača koji će izmijeniti sliku toga dijela grada, a za ovo vrijeme gradska uprava pokazala je da radi na unapređenju ukupnog stanja u Staroj Varoši, akcentujući njen kulturno-istorijski i identitetski značaj za Podgoricu.

U tom cilju u protekle dvije godine realizovano je niz investicija - rekonstrukcija rodne kuće Rista Stijovića, Ulice Braće Zlatičanina, a radi se i na rekonstrukciji ulica Keše Đurovića, Predgrad i Gojka Radonjića, sve sa namjerom vraćanja autentičnog izgleda, sjaja i mjesta koje zaslužuje Stara Varoš kao istorijsko gradsko jezgro Podgorice.

Obećali smo i jači ekonomski razvoj Glavnog grada i usmjeravanje resursa na snažnu institucionalnu podršku razvoju preduzetništva, aktiviranje sektora mikro, malih i srednjih preduzeća, dalju izgradnju infrastrukture neophodne za razvoj privatnog sektora. Zahvaljujući realizaciji ovog konkursa deset naših sugrađana dobilo je priliku da razvije svoje biznis ideje, zaposli minimum još deset ljudi, te da pružajući razne nove sadržaje u Staroj Varoši upotpuni sliku ovog nezaobilaznog turustičkog lokaliteta Podgorice", navodi on.

Kako dodaje, otvaranjem novih suvenirnica, galerija, ugostiteljskih objekata koji nude autentičnu hranu i piće sa ovih prostora, ostvaruje se san svih Podgoričana da duh Stare Varoši ne postoji samo u pjesmama, već da dio njega mogu osjetiti i ponijeti sa sobom svi oni koji posjete Podgoricu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR