16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Glavni grad stavlja van snage DUP Zabjelo - Ljubović

Izvor: PG Biro

Podgorica

Comments 0

Glavni grad stavlja van snage DUP Zabjelo - Ljubović

Autor: Antena M

  • Viber

Na sjednici Skupštine Glavnog grada koja će biti održana 29. i 30. oktobra razmatraće se Prijedlog odluke o stavljanju van snage Odluke o izmjenama i dopunama Detaljnog urbanističkog plana "Zabjelo-Ljubović" u Podgorici, kojom se navedeni DUP stavlja van snage.

Kako je navedeno u saopštenju, uprava Glavnog grada se, nakon brojnih analiza i konsultacija sa stručnim licima za ovu oblast, a imajući u vidu da je prioritetna obaveza zaštita interesa stanovništva, odlučila na ovaj potez, budući da je zbog razvoja grada došlo do negativnih pojava na ovom području.

"Stoga su nadležni u Glavnom gradu uvidjeli da je važeći DUP neophodno preispitati, kako ne bi došlo do ugrožavanja javnog interesa daljom realizacijom planiranih sadržaja koja bi, bez sumnje, dovela do značajno veće izgrađenosti broja stambenih jedinica i broja stanovnika od one koja je projektovana kroz predmetni planski dokument. Ovo bi, u krajnjem, značilo izuzetno nekvalitetne uslove za život i svakodnevno funkcionisanje građana ovog područja, problem sa nedostajućim sadržajima koji ne mogu ispratiti izuzetno gustu naseljenost u okviru ovog urbanističkog plana.

Usvajanjem predloženog materijala odbornici će dati zeleno svjetlo Glavnom gradu da okonča proceduru razmjene zemljišta sa kompanijom Gradnja promet i porodicom koji su vlasnici parcele ispod Ljubovića, čime se stiču neophodni formalno-pravni uslovi da se umjesto još jedne stambene zgrade na tom mjestu nađe nova zelena površina", saopšteno je iz Glavnog grada. 

Na ovaj način Glavni grad nastavlja zalaganje za očuvanje ambijentalnih cjelina od posebnog značaja za Podgoricu, ali i ispunjavanje legitimnog očekivanja sugrađana u ovom pogledu.

"Podsjećamo, Glavni grad je iskazao ovo opredjeljenje i prilikom rješavanja problema na brdu Gorica, koji je odgovorio ozbiljnom izazovu i prijetnji nove stanogradnje, donoseći odluku o zabrani dalje gradnje na Gorici u kontaktnoj zoni gdje je prepoznata ta vrsta rizika", zaključuju u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR