9 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Petak

26.04.

15° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Komunalne usluge: Neovlašćene osobe da ne intervenišu na mreži javne rasvjete u Tuzima

Podgorica

Comments 0

Komunalne usluge: Neovlašćene osobe da ne intervenišu na mreži javne rasvjete u Tuzima

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Povodom prijave o neispravnoj javnoj rasvjeti u Ulici Adžovića na teritoriji Opštine Tuzi, Komunalne usluge Podgorica, odnosno Služba za javnu rasvjetu su i ovog puta izašle u susret građanima, saopšteno je iz PG biroa.

"Na ovoj lokaciji zatekli smo veliki broj neispravnih svjetiljki, a detaljnim pregledom mreže javne rasvjete, utvrđeno je da je zbog nestručne intervencije nepoznatih lica došlo do pogrešnog spajanja kablova na nadzemnoj niskonaponskoj mreži, te su zbog toga svjetiljke bile priključene na napon od 400V umjesto na 230V. Povećani napon uzrokovao je povećana termička naprezanja svjetiljki za javnu rasvjetu i njihovo otkazivanje, te je došlo i do požara na stubovima javne rasvjete i totalnog uništenja svjetiljki".

Pored materijalne štete i stvaranja nesigurnih uslova za odvijanje pješačkog i motornog saobraćaja, kako ističu, nesavjesni na ovaj način ugrožavaju bezbjednost prolaznika i stanovnika, a takođe nestručnim intervencijama dodatno dovode se u opasnost i radnike Komunalnih usluga ili CEDIS-a koji rade na nadzemnoj niskonaponskoj mreži.

"Shodno navedenom, apelujemo na neovlašćena lica da ne vrše intervencije na mreži javne rasvjete na teritoriji Opštine Tuzi, kako ne bi dovodili u opasnost lica i imovinu, obzirom da je javna rasvjeta na teritoriji Opštine Tuzi, shodno Odluci o osnivanju Društva sa ograničenom odgovornošću „Komunalno/Komunale“ Tuzi nadležnost upravo tog društva. 

Napominjemo da su nadležne službe Glavnog grada uvijek spremne da pomognu na otklanjanju kvarova na javnoj rasvjeti na teritoriji navedene opštine Tuzi, međutim, ukoliko se u i narednom periodu nastave navedene nelegalne i nestručne intervencije, Komunalne usluge d.o.o. Podgorica će redukovati ili obustaviti intervencije na mreži javne rasvjete u Tuzima". 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR