Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vuković: Oživjećemo Staru varoš i vratiti joj autentičan izgled

Podgorica

Tag Video
Comments 1

Vuković: Oživjećemo Staru varoš i vratiti joj autentičan izgled

Autor: Antena M

  • Viber

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, sa saradnicima, obišao je danas rekonstruisanu Ulicu Gojka Radonjića u Staroj varoši ističući da je Glavni grad uspješno nastavio realizaciju projekta koji ima za cilj da Staroj varoši vrati autentičan izgled i da učini da ona živi kao drugi djelovi grada ovog tipa i u Crnoj Gori i šire. 

„Danas se završavaju radovi na temeljnoj rekonstrukciji Ulice Gojka Radonjića koja obuhvata i njeno popločavanje kaldrmom, u nekom autentičnom duhu, onako kako je to primjereno Staroj varoši i to je nastavak projekta sa kojim smo krenuli prije godinu i po“, naglasio je Vuković i podsjetio na nedavnu rekonstrukciju Ulice Braće Zlatičanin i rodne kuće Rista Stijovića, ali i najavio završetak radova u Ulici Predgrad i Keše Đurovića do kraja godine. 

"Na taj način Stara varoš dobija oko 600 metara kaldrmisanih ulica. Nastavićemo istim putem, a slijedi raspisivanje tendera za još dvije ulice- Spasa Nikolića i Sava Lubarde u dužini od 300 metara, čija rekonstrukcija bi trebalo takođe uskoro da počne“, istakao je Vuković dodajući da su u planu za iduću godinu još dvije ulice u Staroj varoši- Ulica Radoja Jovanovića i Ulica Špira Mugoše.

Gradonačelnik je istakao da je Stara varoš prioritet gradske uprave i mora biti prioritet svake gradske uprave, jer nema Podgorice bez Stare varoši koja je istinski simbol i znak prepoznavanja Podgorice. 

„Uporedo sa ulaganjima u infrastrukturu nedavno smo podržali preduzetnike koji imaju namjeru da u Staroj varoši pokrenu svoj biznis sa 50.000 eura, jer znamo da ovo samo po sebi ne garantuje da će Stara varoš da zaživi onako kako bismo htjeli, tako da smo dobili kvalitetne biznis planove i očekujem da će u narednom periodu na ovom prostoru  zaživjeti neke nove galerije, kafei, poslastičarnice i sve ono što je karakteristično za urbane cjeline ovog tipa“, istakao je gradonačelnik.

On je saopštio da se kruna napora gradske uprave, ako dozvoli finansijska situacija, odnosi i na projekat izgradnje novog pješačkog mosta koji bi povezao Staru varoš sa platoom između Sportskog centra „Morača“ i Hotela „Podgorica“.

Vuković je naglasio da je veoma zadovoljan što Stara varoš polako ali sigurno postaje ono što svi želimo i zahvalio Agenciji za izgradnju i razvoj Podgorice, izvođaču radova i posebno građanima koji žive u Ulici Gojka Radonjića na razumijevanju i strpljenju, jer su bili onemogućeni da normalno funkcionišu u prethodna četiri mjeseca koliko je trajala rekonstrukcija ove ulice.

Direktor Agencije za izgradnju i razvoj Srđan Raičević istakao je da je vrijednost ove investicije 120.000 eura, te da će i u narednom periodu nastaviti sa ulaganjima u Staru varoš.

“Ulica Stanka Radonjića dobila je kompletnu infrastrukturu - fekalnu, atmosfersku kanalizaciju i vodovod. Bilo je mnogo izazova tokom rekonstrukcije jer je ulica izuzetno uska i kompleksna, zbog toga nijesmo mogli ući sa velikim mašinama, te smo mnogo stvari morali da uradimo ručno, a to nas je dosta usporilo", saopštio je Raičević dodajući da nastavljaju realizaciju projekata u Staroj varoši. 

Staropodgoričanin i prvi doktor stomatologije u Podgorici, Milenko Lainović, kazao je da je veoma zadovoljan što Podgorica konačno dobija obrise nalik evropskim gradovima.

Lainović je podsjetio i na neke staropodgoričke anegdote koje svjedoče vedrom duhu po kojem su Cikotići poznati.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Adrijans

Ivan Vukovic, najbolji gradonacelnik