10 °

max 19 ° / min 9 °

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Petak

03.05.

15° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Podgorica: U holu zgrade gradskog parlamenta otvorena izložba

Podgorica

Comments 0

Podgorica: U holu zgrade gradskog parlamenta otvorena izložba

Autor: Antena M

  • Viber

U saradnji Službe Glavnog gradskog arhitekte i Arhitektonskog fakulteta u Podgorici danas je u holu zgrade Gradskog parlamenta otvorena izložba.

Tema izložbe bila je prostor nekadašnje kasarne Morača, a radovi prikazuju razmišljanja studenata na temu ovog prostora i ideje moguće revitalizacije i valorizacije prostora nekadašnje kasarne Morača.

Glavni gradski arhitekta Filip Aleksić je u ime gradske uprave studentima Arhitektonskog fakulteta izrazio zahvalnost za pokazano interesovanje, naglašavajući da su ovakve izložbe itekako značajne, kako za studente tako i za grad, jer pokazuju različita razmišljanja i vizije studenata na temu ovog, ali i uopšte prostora u kojem žive.

Izložbu je otvorila studentkinja  Arhitektonskog fakulteta Olivera Marković koja je istakla je da 19 izloženih radova predstavljaju rezultat uspješnog rada studenata četvrte godine Arhitektonskog fakulteta na predmetu Urbanističko planiranje II.

“Zadatak radova bio je da se da urbanističko rješenje za prostor nekadašnje kasarne Morača radi njegove revitalizacije, a detaljne urbanističke i arhitektonske analize, kao i terenski obilasci, uzimajući u obzir sve zatečene situacije, dale su najbolje modele revitalizacije ovog prostora primjenjive i na ostale sekvence, odnosno prostor uz samu obalu Morače”, istakla je Marković.

Ona je saopštila da su prikazana rješenja rađena po određenim metodološkim principima koji su unaprijed postavljeni, što predstavlja prednost u mogućoj implementaciji ovih rješenja u prostorno-plansku dokumentaciju Podgorice, sa ciljem revitalizacije i valorizacije svih ovih prostora koji imaju vrijednost.

Zbog poštovanja mjera NKT izložba je otvorena bez prisustva zvanica, a građane pozivamo da posjete izložbu koja će trajati do petka, 20. novembra.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR