14 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Uskoro u funkciji i postrojenje za tretman kabastog otpada na Deponiji

Podgorica

Comments 0

Uskoro u funkciji i postrojenje za tretman kabastog otpada na Deponiji

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Na deponiju „Livade“ u Podgorici dopremljen je roto-šreder, odnosno drobilica za kabasti otpad čiju  je nabavku u avgustu ove godine Deponija d.o.o. ugovorila sa firmom Tehnix d.o.o. Donji Kraljevec. Vrijednost postrojenja iznosi 174.240 eura, a sredstava su opredijeljena budžetom Glavnog grada, saopšteno je iz PG biroa.

"Imajući u vidu da kabasti otpad predstavlja veliki problem za tretman u svim većim i razvijenim gradovima, nabavkom ovog postrojenja Podgorica će u velikoj mjeri riješiti jedan od gorućih problema upravljanja otpadom. Upotrebom mašine za tretman kabastog otpada će se postići smanjenje njegovih količina, pravilnije deponovanje, odnosno odlaganje u zavisnosti od materijala, a sve ukupno kao rezultat ima smanjenje negativnog uticaja kabastog otpada na sredinu u kojoj živimo.

Prijem postrojenja obavljen je u krugu deponije Livade, a uzimajući u obzir činjenicu da je riječ o mobilnoj mašini, njena pozicija mijenjaće se na ovom prostoru u zavisnosti od potreba Društva. U višestruke mogućnosti ovog postrojenja u drobljenju kabastog otpada koji su demonstrirali stručnjaci firme „Tehnix“ d.o.o. uvjerili su se i izvršni direktor Deponije Arsenije Boljević, sa saradnicima i zaposlenima.

Narednih dana ekipa stručnjaka za rukovanje postrojenjem boraviće na Deponiji radi praktične obuke i prenošenja teorijskih znanja radnicima Deponije o rukovanju drobilicom", navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR