10 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vuković o odluci Vlade: Problematično i pravno neutemeljeno

Podgorica

Comments 1

Vuković o odluci Vlade: Problematično i pravno neutemeljeno

Izvor: Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković kazao je da je odluka Vlade da stavi van snage odluku da Crnogorska pravoslavna crkva dobije zemljište za gradnju hrama, u suprotnosti sa temeljnim pravnim načelima na kojima počiva moderna civizilacija.

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić rekao je juče da je Vlada donijela je odluku da stavi van snage saglasnost koju je prethodna Vlada dala Skupštini Glavnog grada Podgorice da donese odluku o prenosu prava svojine Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi na građevinskom zemljištu u zahvatu DUP-a “Nova Varoš 2” u Podgorici.

-Mi smo o ovoj odluci Vlade saznali u toku rasprave kad su kolege iz opozicije informisale kolege u sali o tome. Mi nemamo zvaničan dokument da bismo bili obavješteni i to mora biti dostavljeno arhiv, mora biti zavedeno. Ja sam provjeravao mi takav dokument nismo dobili - rekao je Vuković, gostujući u Hronici Podgorice na RTCG.

On je kazao da je CPC jedina vjerska organizacija koja nema svoj objekat.

-Tako da postupak vlade i te interpretacije, ne samo da su pravno neutemeljeme nego su vrlo problematične sa stanovišta diskriminacije jednog broja naših sugrađana. Mi u gradskoj se sa posebnom pažnjom odnosimo prema tim pitanjima, bez obzira na to za koju su građani vjersku organizaciju, mi imamo dobu saradnju sa većinom vjerskh organizacija. To što vlada radi je u suprotnosti sa temeljnim pravnim aktima na kojima počiva moderna civizilacija - zaključio je Vuković.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

maki_lscg

Neizmjerna zahvalnost najvecoj podvali u istoriji CG, u obliku DPS partije, loja je do juce ljubila antilopijevu ruku i zdusnongradila i ulagala novac u spc objekte, a za svoje vladabine nijedna CPC nije podignuta? I sad kad su pušiona, e sad bi oni iz opozicije malo se javljali i zalagali? Ma dajte...nalet vas bilo... nikad vise nadam se vi na vlasti, a i ovi ce ubrzo apostoli u opoziciju sa vama, da se opet zblizite kao 90-tih... LSCG opet uskoro!