13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Za Dan nezavisnosti preko novog mosta

Podgorica

Comments 0

Za Dan nezavisnosti preko novog mosta

Izvor: Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Na most na Morači koji je izgrađen u okviru druge faze projekta jugozapadne obilaznice postavljeni su i utegnuti kosi kablovi, a trenutno se izvode radovi na hidroizolaciji i izgradnji ivičnih vijenaca.

Nakon ovih radova slijede radovi na ugradnji dilatacija, ogradi mosta i asfaltiranju.

Navodeći da su i pejzažno uređenje i građevinski radovi na prvoj i trećoj dionici u završnoj fazi koordinatorka za niskogradnju u komaniji Bemax Jovana Vuksanović kazala je za Pobjedu da će svi radovi na jugozapadnoj obilaznici biti završeni do 21. maja, Dana nezavisnosti.

- Radovi na postavljanju i utezanju kosih kablova su završeni. Trenutno se izvode radovi na hidroizolaciji mosta i izgradnji ivičnih vijenaca. Nakon ovih radova slijede radovi na ugradnji dilatacija, ogradi mosta i asfaltiranju – kazala je Vuksanović.

Podsjećamo, na mostu je prethodno izgrađen betonski pilon visok 31 metar, sa kojega se na konstrukciju mosta spušta sedam parova kosih čeličnih kablova.

Koordinatorka za niskogradnju u kompaniji Bemax, koja je izvođač ovog građevinskog projekta, navodi da se privodi kraju i pejzažno uređenje i građevinski radovi na trasi prve i treće dionice.

- Aktuelna situacija sa korona virusom utiče na djelatnost kojom se bavimo, ali imajući u vidu da je Bemax iskusna i organizovana kompanija nastojimo da uticaj smanjimo na najmanju moguću mjeru, u čemu uspijevamo. Nadamo se da u budućnosti neće biti nekih većih problema izazvanih korona virusom – poručila je Vuksanović i najavila da će do 21. maja završiti radove na sve tri dionice jugozapadne obilaznice.

Jugozapadna obilaznica, ukupne dužine 3,34 kilometra, sastoji se iz tri faze, čija je ukupna vrijednost oko 16 miliona eura.

Njena izgradnja počela je u avgustu 2018. godine. Predstavlja saobraćajnicu primarne mreže, koja čini vezu između magistralnog puta Podgorica – Cetinje i magistralnog puta Podgorica – Petrovac.

Na ovaj način će biti izgrađen dio saobraćajnog prstena oko grada, jer će nakon završetka izgradnje obilaznice grad biti značajno rasterećen od tranzitnog saobraćaja.

Obilaznica je podijeljena je na tri dionice i sadrži tri objekta - most preko rijeke Morače, dužine 150 metara, nadvožnjak u zoni KAP-a, dužine 29,4 metra i podvožnjak prema Botunu.

Prva dionica je duga 1,35 kilometara, proteže se od raskrsnice sa Cetinjskim putem do mosta preko rijeke Morače, druga dionica je duga 200 metara i na njoj se nalazi most, dok je treća dionica, od mosta preko rijeke Morače do raskrsnice sa putem Podgorica – Petrovac, a duga je dva kilometra.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR