17 °

max 21 ° / min 16 °

Ponedjeljak

17.05.

21° / 16°

Utorak

18.05.

23° / 14°

Srijeda

19.05.

22° / 12°

Četvrtak

20.05.

20° / 13°

Petak

21.05.

21° / 11°

Subota

22.05.

22° / 11°

Nedjelja

23.05.

23° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Glavni grad raspisao javni konkurs za izbor korisnika biznis zona

Podgorica

Comments 0

Glavni grad raspisao javni konkurs za izbor korisnika biznis zona

Autor: Antena M

  • Viber

Glavni grad Podgorica raspisao je javni konkurs za izbor korisnika biznis zona i dodjeljivanje parcela za izgradnju objekata u biznis zonama.

Budućim investitorima na raspolaganju je, kako su saopštili, deset biznis zona čije zemljište je u vlasništvu Glavnog grada, koje se prostiru na površini od 3.328.000 m2, od Tuškog puta do skretanja ka aerodromu Golubovci.

"Deset biznis zona na ovaj način će biti stavljene u funkciju što će dodatno doprinijeti finansijski razvoj, ne samo Podgorice nego i Crne Gore.  Vjerujemo da će nove brojne investicije obezbijediti veće prihode za gradsku i državnu kasu i kvalitetnija radna mjesta. Za korisnike biznis zona predviđene su olekašice kao što je: davanje zemljišta u zakup do trideset godina, uz plaćanje godišnje zakupnine od 0,01EUR/m2, mogućnost kupovine zemljišta po procijenjenoj vrijednosti sa mogućnošću otplate u 60 mjesečnih rata, takođe umanjena je naknada za komunalno opremanje, kao i oslobađanje od plaćanja naknade za korišćenje opštinskih puteva na period od 10 godina", saopšteno je iz Glavnog grada.

Biznis zone predviđene su za sljedeće djelatnosti: poljoprivrednu i agroindustriju, prerađivačku i drvnu industriju, stručne i tehničke djelatnosti, izložbeno-prodajne salone i skladištenja, parkinzi i garaže, kako i ugostiteljstvo i smještaj.

"Svi privredni subjekti koji se prijave za olakšicu davanje zemljišta u zakup do trideset godina biće bodovani na osnovu predviđenih kriterijuma, a koji obuhvataju: planirani broj novozaposlenih, vrijednost investicijie, rok realizacije investicije, kao i zaštita životne sredine. Glavni grad u prvom redu vođen zaštitom javnih interesa, na osnovu ovih kriterijuma biraće kredibilne partnere,  te da kompanije koje nijesu finansijski stabilne neće moći da učestvuju u javnom pozivu, kao ni oni koji redovno ne izmiruju obaveze prema državi ili imaju pravosnažne presude o krivičnom djelu u poslovnoj djelatnosti", navedeno je u saopštenju.

Rok za podnošenje prijava je 60 dana od dana objavljivanja ovog poziva na internet stranici Glavnog grada.

Predajom prijave podrazumijeva se fizički prijem prijave od strane arhive Glavnog grada. Po prijemu prijave izdaje se potvrda koja označava datum i vrijeme prijema prijave. Neblagovremene i nepotpune prijave neće se razmatrati.

Javno otvaranje ponuda po ovom pozivu biće održano dana 7. jula 2021. u 10 sati, u prostorijama Glavnog grada, a Odluka po ovom pozivu biće donijeta u roku od 15 dana od dana utvrđivanja konačne rang liste.

Dodatne informacije mogu se dobiti na telefone: +382 20 665 055; +382 20 665 046 ili na elektronsku adresu: [email protected] Privredni subjekti zainteresovani za obilazak određene parcele koja je predmet ovog poziva mogu se obratiti sa zahtjevom na elektronsku adresu: [email protected], nakon otkupa dokumentacije.

Više informacija možete pronaći OVDJE.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR