10 °

max 12 ° / min 10 °

Utorak

21.03.

12° / 10°

Srijeda

22.03.

18° / 9°

Četvrtak

23.03.

17° / 9°

Petak

24.03.

17° / 10°

Subota

25.03.

17° / 10°

Nedjelja

26.03.

17° / 9°

Ponedjeljak

27.03.

11° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nastavlja se modernizacija javnog prevoza u Podgorici

Podgorica

Comments 0

Nastavlja se modernizacija javnog prevoza u Podgorici

Autor: Antena M

  • Viber

Odbornici u Skupštini Glavnog grada usvojili su danas Odluku o ustupanju vozila na korišćenje bez naknade privrednom društvu Putevi d.o.o. Podgorica, budući da je ovo gradsko preduzeće, shodno pozitivnim zakonskim odredbama, registrovano za obavljanje djelatnosti linijskog prevoza putnika.  

Na ovaj način nastavlja se modernizacija javnog prevoza u glavnom gradu. Najprije kroz nabavku 16, a sada i dodatnih 29 novih autobusa, aktuelna gradska uprava stvorila je pretpostavke da Podgorica dobije javni prevoz onakav kakav decenijama unazad imaju moderni evropski gradovi.

Podgorica će sljedeće godine imati 45 novih autobusa koji su klimatizovani, prilagođeni osobama sa invaliditetom i koji ispunjavaju sve ekološke standarde, te će se na taj način svim sugrađanima koji su zainteresovani za ovu vrstu usluge, omogućiti da koriste autobuse onako kako se to radi u modernim evropskim prijestonicama sa intervalom polaska na svakih 20 minuta.

Nadamo se da smo, na ovaj način, korak bliže cilju smanjenja broja vozila na ulicama našeg grada,  te popularizaciji i povećanju korišćenja javnog prevoza.

Osim toga, usvojene su i ostale tačke dnevnog reda, između ostalog i prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o zaradama lokalnih službenika i namještenika Glavnog grada.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR