11 °

max 12 ° / min 10 °

Utorak

21.03.

12° / 10°

Srijeda

22.03.

18° / 9°

Četvrtak

23.03.

17° / 9°

Petak

24.03.

17° / 10°

Subota

25.03.

17° / 10°

Nedjelja

26.03.

17° / 9°

Ponedjeljak

27.03.

11° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Novo gradsko groblje u funkciji

Podgorica

Tag Video
Comments 1

Novo gradsko groblje u funkciji

Autor: Antena M

  • Viber

Izgradnja novog gradskog groblja jedan je od  najznačajnijih projekata koji je započet u mandatu aktuelne gradske uprave, poručuju iz Glavnog grada.

Srđan Miljanić, v.d. direktora Pogrebnih usluga, ističe da je zahvaljujući odgovornom odnosu i pravovremenoj reakciji uprave ovog preduzeća i uprave Glavnog grada, Podgorica riješila jedno od gorućih pitanja – obezbjeđivanje novih grobnih mjesta.

"Opredjeljivanjem lokacije novog gradskog groblja 2020. godine, a potom izradom projekta, te započinjanjem radova na izgradnji, riješeno je pitanje sahranjivanja za narednih nekoliko decenija.

On je podsjetio da se trenutno izvode radovi na izgradnji prve faze novog gradskog groblja na Ćemovskom polju površine 296.000 m2, te istakao da je ono čak tri puta veće od gradskog groblja „Čepurci“ koje je formirano šezdesetih godina prošlog vijeka", navode u saopštenju iz Glavnog grada.

Miljanić je, kako dodaju, kazao da je ukupan broj grobnica na novom gradskom groblju 18.412, sa 39.369 grobnih mjesta, te istakao da je u ovom trenutku izgrađeno je 218 grobnica, 68 parking mjesta od ukupno planiranih 219, kao i pet od deset kapela, te da su planirani i brojni drugi sadržaji. 

„Želio bih da istaknem da su stvorene pretpostavke za korišćenje novog gradskog groblja i da u narednim danima može početi sahranjivanje na novoj lokaciji. Zahvaljujući realizaciji ovog projekta, vrijednog preko 2 miliona eura, Podgorica se neće suočavati sa problem nedostatak grobnih mjesta kako danas, tako ni tokom naredih decenija“, zaključio je Miljanić.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

RJ

A što bi sa krematorijumom?Sad kad ste izgubili vlast u Pg od njega nema ništa to je bar jasno.Nova klerikalna garnitura nikada ga neće izgraditi jer neće SC dozvoliti.Ali zato će im biti jedan od prioriteta izgradnja crkve na ovom groblju.