24 °

max 36 ° / min 21 °

Subota

27.07.

36° / 21°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

38° / 25°

Utorak

30.07.

36° / 22°

Srijeda

31.07.

37° / 20°

Četvrtak

01.08.

38° / 22°

Petak

02.08.

36° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Borovinić-Bojović: Naši odnosi sa Srbijom jesu i treba da budu ne samo prijateljski, već i bratski i sestrinski

Izvor: Skupština Glavnog grada

Podgorica

Comments 2
Delegacija preduzetnica Privredne komore Srbije posjetila Skupštinu Glavnog grada

Borovinić-Bojović: Naši odnosi sa Srbijom jesu i treba da budu ne samo prijateljski, već i bratski i sestrinski

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić-Bojović primila je danas delegaciju preduzetnica Privredne komore Srbije.

"Uvažene gošće iz Privredne komore Srbije razgovarale su sa Borovinić-Bojović i sekretarom za podršku biznis zajednici Šućom Orahovcem, o mogućnostima uspostavljanja saradnje sa Podgoricom, sa akcentom na žensko preduzetništvo.

Direktorica Sektora preduzetništva Privredne komore Srbije (PKS) Branislava Simanić istakla je da u toj instituciji sistemski podržavaju žensko preduzetništvo jer vjeruju da u njemu postoji značajan resurs novog zapošljavanja, te da su posebno usmjereni na uspostavljanje regionalne saradnje i umrežavanja. Ona je predložila da se potpiše Memorandum o saradnji između PKS i Glavnog grada, sa perspektivom da se u budućnosti osnuje i Regionalni savjet poslovnih žena Srbije i Crne Gore", piše u saopštenju Službe Skupštine Glavnog grada. 

Borovinić-Bojović podržala je ove prijedloge, uz ocjenu da se radi o sjajnim inicijativama.

"Privredna komora Srbije je za nas veoma važan partner. Naši odnosi sa Srbijom jesu i treba da budu ne samo prijateljski, već i bratski i sestrinski. Zainteresovani smo za sve vidove saradnje", poručila je Borovinić-Bojović.

Ona je kazala da se već radi na organizaciji sastanka u Podgorici između privrednih komora dvije države, ocjenjujući da bi jedna od važnih tema na tom susretu mogla da bude upravo žensko preduzetništvo.

Sekretar za podršku biznis zajednici Glavnog grada Šućo Orahovac ocijenio je da je žensko preduzetništvo jedan od glavnih pokretača preduzetništva u Podgorici, podsjećajući da u njoj živi jedna trećina stanovništva Crne Gore, kao i da u ukupnom BDP-u učestvuje sa čak 60 odsto.

Prevredna komora Srbije već je potpisala Memorandum o saradnji sa Opštinom Herceg Novi, čiji je sekretar za turizam, ekonomski razvoj i investicije Nenad Vitomirović, koji je takođe prisustvovao sastanku, predstavio kako funkcioniše saradnja sa preduzetnicama u ovom primorskom gradu.

Sastanku su, kako se navodi, prisustvovale i Jelisaveta Čolanović, otpravnica poslova Ambasade Srbije u Crnoj Gori, i Nevenka Ćirović, generalna konzulka Crne Gore u Srbiji, koja je i organizator posjete ove delegacije našoj državi.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Libero7

Na istom ste zadatku da crna gora nestane doktorice.

Realista

Srbija je država koja želi da Crna Gora nestane. Sjetite se što su nam “braća i sestre” napravili 1918. i kako se danas prema Crnoj Gori odnosi srpska vlast, gleda Crnu Goru kao plijen i žele da Crna Gora nestane. To iskren prijatelj nikad ne bi poželio, a ne brat ili sestra…