16 °

max 16 ° / min 12 °

Petak

01.12.

16° / 12°

Subota

02.12.

15° / 13°

Nedjelja

03.12.

13° / 7°

Ponedjeljak

04.12.

11° / 4°

Utorak

05.12.

10° / 7°

Srijeda

06.12.

13° / 8°

Četvrtak

07.12.

8° / 3°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ratnohuškački natpis na Njegoševom spomeniku u Podgorici prekrečen, ne i uklonjen; Klikovac za Antenu M: Ovako će biti samo teže očistiti ga

Podgorica

Tag Gallery
Comments 5

Ratnohuškački natpis na Njegoševom spomeniku u Podgorici prekrečen, ne i uklonjen; Klikovac za Antenu M: Ovako će biti samo teže očistiti ga

Autor: Mia Zeković

  • Viber

Ratnohuškački grafit koji je juče osvanuo na Njegoševom spomeniku u Podgorici, sadržine "Kad se vojska na Kosovo vrati", uklonjen je kasno sinoć, međutim, uz ostatke crvene boje kojim su vandali narušili ovo kulturno-istorijsko obilježje.

Izvor: CdM

Međutim, iz Glavnog grada se ovim povodom nijesu zvanično oglašavali, a jutros je crvena boja na grafitu zamijenjena - bijelom, kojom je crvena mrlja tek prekrečena.

Komentar na ovaj podvig uprave Glavnog grada potražili smo od kustosa i galeriste iz Londona Feđe Klikovca, inače rođenog Podgoričanina, koji nam je kazao da je zgrožen i samim natpisom, te načinom na koji se sramni grafit uklanja.

"Ja razumijem da žele što prije to da izbrišu, ali postoje načini da se mermerni postament očisti na pravi način, ovako će samo biti još teže", pojašnjava za Antenu M Klikovac.

Naš sagovornik dodaje da su generalno grafiti problem sa kojim se ne suočava jedino Podgorica, već i Crna Gora.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

mima

Je li problem kako skinuti grafit ili poruku koju šalje. Fašizam je duboko zagazio, i on je među nama. Očekujte balvane, tako počinje, a kako završava jasno je svakome ko ima mozga.

misevi

Oni salju vojsku , jer junaci sa farbom zbog operacije nece moci ici .

Crnogorka 100%

Stavite kamere svuda. Bez pardona.