22 °

max 22 ° / min 9 °

Subota

27.04.

22° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 16°

Četvrtak

02.05.

19° / 13°

Petak

03.05.

18° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
ASK kontroliše da li je DPS prekršio zakon

Politika

Comments 0

ASK kontroliše da li je DPS prekršio zakon

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Agencija za sprječavanje korupcije kontrolisaće da li je Demokratska partija socijalista sredstva za finansiranje izborne kampanje prikupljala suprotno Zakonu o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, saopšteno je iz ASK-a.

"Ovlašćeni službenici Agencije za sprječavanje korupcije su, postupajući po službenoj dužnosti, kao i na osnovu medijskih natpisa i eventualne sumnje da su sredstva za finansiranje izborne kampanje prikupljana i da su plaćanja troškova izborne kampanje vršena suprotno zakonskim odredbama danas izvršili nadzor i kontrolu nad sprovođenjem zakonskih odredbi u toku izborne kampanje za parlamentarne izbore 2016. godine političkog subjekta Demokratska partija socijalista", navodi se u saopštenju ASK-a.

Nadzor i kontrolu dokumentacije DPS-a, kako je saopšteno, nadležni službenici Agencije izvršiće u skladu sa članom 46 Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja.

"A predmet kontrole biće utvrđivanje da li je bilo prikupljanja sredstava za finansiranje izborne kampanje suprotno članu 18 Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, te da li je bilo plaćanja troškova izborne kampanje sa računa koji nijesu otvoreni za izbornu kampanju ili u gotovini, kao i da li su svi troškovi i prikupljena sredstva obuhvaćeni u izvještaju koji je podnijet Agenciji za sprječavanje korupcije.

"Odgovornom licu u političkom subjektu za namjensko trošenje sredstava i podnošenje izvještaja je ostavljen rok od osam dana za izjašnjenje", saopšteno je iz ASK-a.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR