15 °

max 22 ° / min 12 °

Nedjelja

05.05.

22° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

20° / 15°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DF tvrdi da im režim ne dozvoljava da odaju počast žrtvama; MO: Kasarna nije mjesto za političke promocije

Izvor: Foto: Facebook/RTCG

Politika

Comments 1

DF tvrdi da im režim ne dozvoljava da odaju počast žrtvama; MO: Kasarna nije mjesto za političke promocije

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Predstavnici Demokratskog fronta objavili su danas na Fejsbuk profilu saveza da "ih je crnogorski režim još jednom spriječio da se u kasarnama Vojske Crne Gore oda pošta žrtvama NATO agresije na Crnu Goru i Srbiju". 

"Delegaciji Nove srpske demokratije, roditeljima poginulih, vojnim veteranima, borcima sa Košara nije dozvoljeno da polože vijenac na spomenik žrtvama koji se nalazi unutar kasarne u Maslinama, a koja je sada okićena zastavom zločinačkog NATO saveza", objavljeno je na Fejsbuku.

Ministarstvo odbrane reagovalo je na takve navode poručivši da se DF služi neistinama. 

"Demokratski front, kao i uvijek, služeći se neistinama pokušava skrenuti pažnju sa svoje pogubne politike. Radi informisanja javnosti na ispravan i istinit način, obavještavamo sve da je u kasarni u Danilovgradu porodici tragično stradalog vojnika Saše Stajića dozvoljeno da, kao i svake godine, posjeti spomenik i oda počast tragično nastradalom mladom vojniku Vojske Jugoslavije. Kako i ranije, tako i danas, kasarna nije mjesto za političke promocije i vjerske obrede, pa samim tim političkim partijama i parapolitičkim organizacijama nije, niti će biti dozvoljen pristup objektima VCG.

Da se Crna Gora pitala te 1999. svi ovi koje danas pominjete i čije tragedije koristite kao političke ciljeve bili bi živi. Vaša politika, koju svih ovih godina zastupate i uporno promovišete, dovela je do gubitka velikog broja života i materijalnih razaranja", navelo je Ministarstvo odbrane. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Vuk

A dobri su im ovi borci sa Kosara. To nesto izmislise zadnjih godina. Jadan je to pokusaj da se jedna zlocinacka organizacija koja je leseve albanskih civila hladnjacama pevozila na sve strane u masovne grobnice, prikaze kao neka viteska vojska koja je izvojevala nekakvu velicanstvenu pobjedu.