16 °

max 22 ° / min 15 °

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

20° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

19° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Karadžić se iz Haga uključio u trbinu Srpske kuće u Podgorici: Crnogorci imaju krizu identiteta

Politika

Comments 6

Karadžić se iz Haga uključio u trbinu Srpske kuće u Podgorici: Crnogorci imaju krizu identiteta

Izvor: rtrs.tv

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Bivši predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić koji je osuđen na doživotnu robiju uključio se večeras putem telefona iz Haga u tribinu u "Srpskoj kući" u Podgorici.

Karadžić je poručio večeras Srbima u Crnoj Gori da budu blagi prema Crnogorcima jer oni trenutno imaju krizu identiteta, kao i da ih treba razumjeti i prema njima biti tolerantan.
 
- U Crnoj Gori nema sukoba među narodom jer su u Crnoj Gori većinski narod Srbi, a svi sukobi koji su trenutno u Crnoj Gori su dinastičke prirode i to je sukob dinastija - ocijenio je Karadžić, koji se putem telefona iz Haga uključio u tribinu u "Srpskoj kući" u Podgorici, na kojoj je prvi predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Momčilo Krajišnik govorio o stvaranju Republike Srpske.

On je istakao da je identitet naroda u Crnoj Gori srpski već 1.000 do 1.500 godina.

Prema njegovim riječima, Srbija je puna Srba iz Crne Gore.

- Srbi iz Crne Gore su napunili Srbiju i tu ne može biti sukoba između naroda jer smo mi jedno. Manite se dinastičkih podjela - naglasio je Karadžić.

Karadžić, koji se uključio u tribinu kada je Krajišnik rekao da je on /Karadžić/ najzaslužniji za stvaranje Republike Srpske, ponovio je svoje ranije tvrdnje da se država i djeca rađaju u krvi.

- Ako želiš da imaš nešto svoje i da bude tvoje, a to je država i dijete, da ne bude tuđe, ono se rađa u krvi - dodao je Karadžić.

Nakon što je Karadžić završio, prekidan aplauzima prisutnih na tribini u "Srpskoj kući", Krajišnik mu je poručio da "prestane tamo da se izležava i dođe ovamo".

"Imamo mnogo važnijih poslova", dodao je Krajišnik.

Akademsku tribinu organizovali su Srpski nacionalni savjet i Srpski informativno-kulturni centar "Sveti Sava".

Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove u Hagu izrekao je 20. marta prvom predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću drugostepenu presudu kojom ga je osudio na kaznu doživotnog zatvora.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Gradjanin

Karadzicu,postoji li mjesto na Balkanu dje nije porazen san o Velikoj Srbiji?Ako mislite da stvarate ,,veliku'' onda krenite prvo na Kosovo i vratite ga,umjesto sto prosipate patriotizam tamo dje mu nije mjesto!!Karadzic je svjestan da ce skapati u zatvoru,pa kaze da jos malo krvi prolije pre toga!

Djuro Vučinić

Samo se vi zanosite da su ostali u 19 vijeku. Srbi su tako zaratili i u Bosni i čuli ste ,dijete se ne rađa bez krvi. Opasna poruka za CG,što su sve spremni uradit. Ovaj nacionalni Savjet Srba,CG je izdašno pomogla da stane na noge,sagradi u centru Podgorice zgradu iz koje zapišavaju Crnogorce.

u pamet se

navikli su u cg da su identiteski osporavani, ali ako su, kao što jesu, zaseban narod, da li onda postoje oni koji ih osporavaju, sami sebe negiraju