14 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Novi protest pokreta "Odupri se" 1. juna

Izvor: Foto: Screenshot

Politika

Comments 12

Novi protest pokreta "Odupri se" 1. juna

Izvor: Dan/CdM

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Na sastanku pokreta "Odupri se" koji je održan juče predloženo je da novi protest, trinaesti po redu, bude održan u subotu, 1. juna.

Kako je za Dan kazao Džemal Perović, jedan od lidera tog pokreta, time bi se ponovo vratili na kolosijek sa subotnjim okupljanjima.

"Prijedlog je da novi protest bude u subotu, 1. juna, sa čime smo se svi odmah usaglasili. Prijavićemo ga, nadam se, na vrijeme i ponovo se sabrati svi na istom mjestu, na platou ispred Skupštine Crne Gore. Temu još nijesmo odredili precizno, ali ćemo akcenat staviti na „Kovertu”, na aferu koja je sve uzdrmala i pokrenula. Dakle, potenciraćemo „Kovertu” i korupciju”, kazao je Perović.

On je naglasio da na protestima očekuje da vidi i sve potpisnike Sporazuma o budućnosti, dokumenta koji predstavlja plan puta kojim svi zajedno namjeravaju da dođu do konačnog cilja – smjene vlasti već trideset godina vlada korupcijom i otimanjem.

"Svi koji žele to isto i koji imaju isti cilj pojaviće se na kako na ovom protestu, tako i na svakom narednom. Mi ih očekujemo, a i građani sigurno", rekao je Perović.

Iako građani iz dana u dan insistiraju na radikalizaciji protesta, u pokretu "Odupri se" ostaju pri stavu da vlast mogu smijeniti mirnim putem i da se toga treba držati.

Vjeruju da je vlast već uzdrmana i da im malo treba do konačnog cilja. Perović vjeruje da građani imaju tu moć da smijene vlast, oslobode institucije i da se konačno stvore uslovi za održavanje prvih fer i slobodnih izbora.

Komentari (12)

POŠALJI KOMENTAR

Bar_pamti

Aooo zar iko vise ide da subotari sa ovima ?

Stefo12

Koji je ovo po redu 11ti ? Koja je poenta ovoga ?

Bojica

Vratio se Dzemal sa odmora iz Berlina.