15 °

max 20 ° / min 9 °

Subota

27.04.

20° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
SNP: Tu količinu bijesa odavno nismo vidjeli ni čuli

Politika

Comments 4

SNP: Tu količinu bijesa odavno nismo vidjeli ni čuli

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

SNP je reagovao na poruke predsjednika Mila Đukanovića na konvenciji DPS u Nikšiću.

"Umjesto da miri i poziva na dijalog, kako bi se ublažile posledice loše društveno-ekonomske situacije kojoj su on i njegova partija najviše kumovali, Đukanović svojom retorikom, u stilu one latinske “Divide at impera”(zavadi pa vladaj), kreće da napada sve živo, hrabreći pritom i sebe i svoje aktiviste.

Ali, količinu bijesa i strelica koju je ispalio na Mitropoliju crnogorsko-primorsku i SPC odavno nismo vidjeli ni čuli. On napada najpoštovaniju instituciju u Crnoj Gori, po svim istraživanjima javnog mnenja, decenijama unazad. Zašto je napada i miješa se u njenu hijerarhijsku organizaciju? Zato što je crkva u ovom trenutku nešto što spaja i vezuje narod sa vrijednostima prave i iskonske Crne Gore i što je narod poštuje", navodi se u saopštenju.

Dodaje se kako za opoziciju, NVO i pojedine medije Đukanović kaže da su kočničari puta ka Evropi, te da su retrogradni.

"Ali je pobrkao lončiće. Upravo su on, njegovo blisko tajkunsko okruženje i zarobljene institucije, glavni izvor retrogradnosti i razlog što je izvjestaj EK bio više nego negativan po nas. Upravo oni koče naš put ka Uniji, jer znaju da bi vladavina prava i evropski sistem vrijednosti njih smjestio na poltičku marginu. Jer ste došli na vlast i vladate sistemom “koverte".

Crna Gora je umorna od podjela. Vrijeme je da se radi i da se rešavaju problemi koje je ova vlast ostavila iza sebe", poručuju iz te partije.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Katunjanin

Srpska crkva u Crnoj Gori , ako cemo posteno zapravo se , uglavnom,ne ponasa kao crkva To je najgori neprijatelj Crne Gore od 1922 g.na ovamo , sa kulminacijom nelegalnih i nepostenih aktivnosti i istorijskih falsifikata u cilju posrbljavanja cak i mrtvih istorijskil licnosti iz zivota i kulture Crne Gore .Lazi i ispiranje mozga falsifikatima i polu istinama takozvanih strucnjaka lakovjernom i naivnom narodu dj god to mogu .

štrbina

SNP je od onih što 1918 priđoše narodu otrcana srpstva i crkve i postaše zlotvori svojeg crnogorskog naroda i države.Poslije 1945 u SFRJ priđoše i partizaniima i komunistima.Poslije pa do danas najviši četnici i popovi otrcana srpstva Srbije i 2006 se još pričestiše najvišoj mržnji izdajnika izdatom

zordan

SPC i njene satelitske partije na aparatima . Uskoro autokefalnost za CPC . Nikad vise 1918.