11 °

max 23 ° / min 11 °

Nedjelja

28.04.

23° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 13°

Petak

03.05.

16° / 11°

Subota

04.05.

15° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Opozicija napustila sjednicu SO Glavnog grada

Politika

Comments 0

Opozicija napustila sjednicu SO Glavnog grada

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Klub odbornika Građanskog pokreta URA u Glavnom gradu napustio je, kao i kolege iz opozicije, današnju sjednicu Skupštine Glavnog grada jer kako navode “ne žele da učestvuju u farsi i režiji DPS-a i daju legitimitet Skupštini izabranoj po principima iz afere Koverta”, navode oni.

Kažu da je “prije svega protivno demokratskim načelima, dobroj praksi, ali i zdravoj logici da se za jednu sjednicu predlažu 54 tačke dnevnog reda i da sjednica traje jedan dan”.

“To je najbolji pokazatelj da vlast ne želi adekvatnu raspravu o svom radu već se na perfidan način pokušavaju progurati mnoga važna pitanja ispod žita i na brzinu. Da li je normalno da se dopuna materijala za više od 10 tačaka dnevnog reda dostavlja par sati uoči sjednice? Ovakav način funkcionisanja Skupštine Glavnog grada je smiješan i nedostojan. Učešće na jednoj ovakvoj sjednici sa ovako obimnim dnevnim redom i načinom na koji je sjednica pripremljena i organizovana bio bi samo simuliranje demokratije i farsa”, navode oni.

Iz kluba odbornika URE naglašavaju i da je “očigledna namjera da mjesne zajednice i dalje ostanu izborni štabovi DPS-a u kojima će se zloupotrebljavati državni resursi u partijske svrhe”.

“Prvo izbor jednopartijskih odbora povjerenika pa potom obilasci mjesnih zajednica koje organizuje nova gradska uprava u prethodnom periodu nisu ništa drugo osim partijski skupovi DPS-a kojima prisustvuju samo aktivisti i članovi te partije. To je u suštini  priprema kongresa te partije koji je najavljen za kraj godine - odnosno odabir članova i aktivista u partijska tijela koji su odani šefu DPS-a Milu Đukanoviću. Osim toga ti skupovi se koriste i u borbi za prevlast u podgoričkom odboru DPS-a u kojem su trenutno sukobljene dvije struje. Da je cilj tih skupova razgovor sa građanima o njihovim problemima, kako to predstavljaju iz DPS-a, onda bi se građani obavještavali na adekvatan način, skupovi bi se najavljivali medijski i ne bi se sakrivalo mjesto njihovog održavanja”, tvrde oni. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR