14 °

max 14 ° / min 9 °

Srijeda

17.04.

14° / 9°

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

14° / 6°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

11° / 8°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vujović: Vučić nema pravo da bilo šta sugeriše Crnoj Gori

Politika

Comments 1

Vujović: Vučić nema pravo da bilo šta sugeriše Crnoj Gori

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nema pravo da sugeriše i predlaže Crnoj Gori kao nezavisnoj i međunarodno priznatoj državi kako da uređuje svoj pravni sistem i kakve zakone da usvaja, kazao je Ivan Vujović, član Predsjedništva SDP Crne Gore.

"Obavještavamo predsjednika Vučića da je Crna Gora obnovila milenijumsku nezavisnost, iako se on odredio da bi tu takozvanu "grešku" on spriječio. Njegov stav, kao najvišeg zvaničnika druge države, o tome da Crna Gore ne bi trebalo da usvoji neki zakon je akt miješanja u suverena prava i suvereno odlučivanje Crne Gore i njenih legalnih institucija" - kazao je Vujović.

Predsjednik Srbije bi, kaže Vujović, morao biti svjestan da je upravo čin i praksa miješanja u unutrašnje stvari druge suverene države najveći razlog za pogoršanje odnosa između dvije zemlje, o čemu upravo Vučić u svojoj izjavi iskazuje svoju zabrinutost.

SDP se snažno zalaže da Crna Gora ima najbolje odnose sa svim svojim susjedima, pa tako i sa Srbijom. Vujović dodaje da tome svakako neće ići u prilog pristup koji je upravo demonstrirao Vučić docirajući Crnoj Gori kako da uređuje svoj pravni sistem.

"Posebno tome ne doprinosi jučerašnja nacionalistička izjava njegovog prvog saradnika Selakovića koju je on danas prilično nemušto demantovao"- zaključio je Vujović.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

a DF ?

Što će vam reć vaš koalicioni partner za ovo ?