23 °

max 25 ° / min 14 °

Četvrtak

04.06.

25° / 14°

Petak

05.06.

19° / 17°

Subota

06.06.

24° / 17°

Nedjelja

07.06.

25° / 17°

Ponedjeljak

08.06.

26° / 17°

Utorak

09.06.

28° / 18°

Srijeda

10.06.

27° / 18°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nova većina u kotorskom parlamentu danas bira predsjednika opštine

Izvor: Foto: Pobjeda

Politika

Comments 3

Izvor: Pobjeda

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Nova većina u kotorskom parlamentu danas bira predsjednika opštine

Nova skupštinska većina u kotorskom parlamentu, koju čini 17 odbornika (DPS, SD, LP, HGI i odbornica Bruna Lončarević) trebalo bi danas, na sjednici koju je zakazao predsjednik SO Jovo Suđić, da izabere predsjednika opštine Kotor.

Kandidat za tu funkciju je odbornik i poslanik DPS-a Željko Aprcović.

Juče je, kako saznajemo, tim povodom, održan i kolegijum predsjednika Skupštine u čijem radu nijesu učestvovali predsjednici odborničkih klubova bivše koalicije na vlasti.

PLOD DOGOVORA

Podsjetimo, 17 odbornika nove skupštinske većine 8. jula po drugi put su smijenili Vladimira Jokića sa funkcije predsjednika opštine Kotor. Prethodno su 27. juna smijenili predsjednicu SO Dragicu Perović, a potom 4. jula izabrali Jova Suđića na tu funkciju.

''Bužet opštine i Plan Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora donijećemo već naredne sedmice, kako bi svi oni koji se servisiraju iz budžeta blagovremeno dobili sredstva za normalno funkcionisanje''- kaže za Pobjedu kandidat za predsjednika opštine Željko Aprcović.

''Sve što je nova skupštinska većina uradila u prethodnom periodu plod je dogovora koalicionih partnera i Brunom Lončarević. Naprijed možemo samo kao ekipa, da bismo iskoristili ovu godinu do redovnih izbora 2020. da popravimo stanje u Kotoru i da vratimo život u naš grad''- kaže kandidat DPS-a za predsjednika opštine Željko Aprcović.

POŠTOVANA PROCEDURA

O najavi nove tužbe Upravnom sudu bivšeg predsjednika opštine, koji ga je prethodno vratio na funkciju, Aprcović kaže da je sve urađeno u skladu sa zakonom i poslovnikom parlamenta.

''I 24. aprila prilikom Jokićeve smjene procedura nije bila prekršena. Tada je osamnaest odbornika, od 33 koliko ima kotorska skupština, glasalo za njegovu smjenu. Predsjednik opštine se ne bira putem javnog konkursa. To je politički izražena volja predstavnika građana u lokalnom parlamentu''- kaže Aprcović.

Prema njegovim riječima, procedura u postupku koji je okončan nije prekršena.

''Oni su tražili modalitete da se opstrukcijom zadrže što duže na vlasti. DPS kao najjači politički subjekt prihvatio je inicijativu SDP-a koja je do 25. marta vršila koalicionu vlast sa Jokićem. On je 14. i 24. aprila organizovao proteste podrške da ostane na vlasti. U isto vrijeme na protestima pokreta „Odupri se“ na ulici tražili su smjenu vlasti, a gdje su oni bili na vlasti uz pomoć ulice pokušali su da se održe''- ističe kandidat za predsjednika kotorske opštine.

Aprcović naglašava da je bivši predsjednik kotorske opštine bio svjestan da od 29. Juna prošle godine nema većinu u parlamentu.

''Ako je već smatrao da se na drugi način ne može riješiti politička kriza, trebalo je tada da inicira skraćenje mandata skupštini, a ne da neutemeljenom pravnom akrobatikom proba da se što više održi na vlasti i Kotor gurne u duboku krizu''- smatra Aprcović.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Svetlana_TV

Aprcovic je pravi izbor, covjek koji svojim znanjem i iskustvom moze da se suoci sa svim problemima koji su ostali iza Jokica.

ManchesterUtd

Opozicija je jos jednom dokazala da nije sposobna ni opstinu da vode, posle ovoga Demokrate nemaju sto vise da traze u Kotoru.

Kinez

I vrijeme je bilo da Jokicu i Dragici Perovic ledja vidimo!