8 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Abazović čestitao Dan državnosti: Napustimo svađalačke politike, dajmo šansu evropskoj Crnoj Gori

Politika

Comments 1

Abazović čestitao Dan državnosti: Napustimo svađalačke politike, dajmo šansu evropskoj Crnoj Gori

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Državu Crnu Goru moramo graditi na temeljima antifašizma, građanskim vrijednostima i evropskoj perpektivi, poručio je danas Dritan Abazović, lider Građanskog pokreta URA čestitajući svim građanima Dan državnosti.

“Ovaj datum podsjeća nas da je Crna Gora među velikim silama znala da kreira tokove svjetskih dešavanja i tako stiče svoju bogatu istoriju i prepoznatljivost. Crna Gora je 13. jula dobila pečat svoje državnosti, a istog dana 1941. upalila plamen slobodarske misli u tada porobljenoj Evropi“, naglasio je Abazović.

U čestitki navodi da su ideali slobodarstva i danas aktuelni u savremenoj Crnoj Gori i  izražava želju da takva stremljenja uskoro nađu i realizaciju u praksi.

“Da se oslobodimo stega koje su nam nametnute jednom pogrešnom politikom u zadnjih nekoliko decenija i da te stege i ograničenja eliminišemo i iz javnog života i iz rada institucija. Vrijeme je da ideje antifašizma živimo u potpunosti, a ne da se svako malo etiketiramo raznim predznacima zaboravljajući pritom da smo svi građani Crne Gore i da zajedno činimo ovu državu”, poručio je Abazović.

Poželio je da savremena Crna Gora da maksimum svojih napora kako bi što doglednije živjela život zemalja razvijene Evrope.

„Crna Gora nikada nije imala drugog puta osim evropskog i to je datost jer je ovo tlo evropskog kontinenta. Sada razvijene zemlje Evrope nekada su imale svoje probleme i terete, možda čak i veće od naših današnjih, ali su te zemlje znale da racionalnom politikom i jasnom vizijom izgrade sisteme kojima danas težimo. Mi svoje mane treba da prihvatimo i radimo na tome da ih korigujemo. A uspjeh se ne postiže tako što se prave frontovi i rovovi među građanima već integracijom svih raspoloživih snaga u zemlji ka cilju za koji vlada konsenzus – društvo razvijenih zemalja Evrope“, zaključio je Abazović.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Tesla

Prvi dio teksta pa i skoro ostatak obecava puno, pa onda pogledah ko ga salje i odjednom entuzijazam opada velikom brzinom... Lijeporeceno Dritane samo ja tebe i tvoju URU nikako ne vidim u cijeloj prici !!!!!