16 °

max 16 ° / min 6 °

Subota

20.04.

16° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"CG ohrabruje predloženi sastav EK"

Politika

Comments 0

"CG ohrabruje predloženi sastav EK"

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Predloženi sastav Evropske komisije naklonjen je politici proširenja, što predstavlja ohrabenje za države Zapadnog Balkana i dodatan motiv za intenziviranje reformi i napredak u pregovorima.

To je ocijenjeno tokom sastanka glavnog pregovarača Aleksandra Drljevića sa predstavnikom Ministarstva vanjskih poslova Češke Republike Vladimirom Nemcem i češkim ambasadorom u Podgorici Karelom Urbanom.

 Drljević je sagovornike informisao o statusu u pregovorima, podsjećajući da Crna Gora posebnu pažnju posvećuje oblasti vladavine prava, u skladu sa novim pristupom Evropske komisije.

„Veoma je važno održati dinamiku kad je u pitanju politika proširenja, uprkos izazovima unutar EU. Naročito smo ohrabreni predloženim sastavom Evropske komisije i komesarom za proširenje koji dolazi iz države koja je snažan zagovornik proširenja EU. Ovo je trenutak koji treba da iskoristimo i trudimo se da održimo dinamiku reformi i time pokažemo da zaslužujemo punu podršku članica EU koje se zalažu za članstvo Crne Gore“, kazao je Drljević.

Nemec je istakao podršku njegove države principu regate u pristupanju EU, pohvalivši dobrosusjedske odnose koje Crna Gora njeguje.

Sagovornici su saglasni da je sprovođenje reformi važno zbog poboljšanja kvaliteta života građana Crne Gore, bez obzira na brzinu pristupanja EU i datum učlanjenja u Uniju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR