19 °

max 23 ° / min 12 °

Ponedjeljak

01.06.

23° / 12°

Utorak

02.06.

24° / 13°

Srijeda

03.06.

24° / 13°

Četvrtak

04.06.

25° / 15°

Petak

05.06.

23° / 18°

Subota

06.06.

21° / 18°

Nedjelja

07.06.

26° / 18°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Demokrate: Izbori moraju biti pošteni

Izvor: Foto: Demokrate

Politika

Comments 13

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Demokrate: Izbori moraju biti pošteni

Demokratska Crna Gora održala je sastanak rukovodstva partije sa predsjednicima mjesnih odbora u Herceg Novom.

Na sastanku je konstatovano da su Demokrate u Herceg Novom zaokružile svoju partijsku infrastrukturu i da je ona u potpunosti spremna za realizaciju Briselskog plana, kao i za realizaciju bojkota, u slučaju da DPS pokuša da ga osujeti, saopštili su iz ove partije. 

"Takođe, iskazano je zadovoljstvo učincima lokalne vlasti na čelu sa Demokratama, među kojima se izdvajaju: izgradnja Dnevnog centra za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju, u Sutorini, obezbjeđivanje besplatnih udžbenika za učenike prva četiri razreda, kao i donošenje Odluke o pravima i uslugama iz socijalne i dječije zaštite kojom su predviđene premije za novorođenčad.

Lokalna vlast je sanirala i krov objekta u kojem je smještena OŠ „Orjenski bataljon“ i MZ „Kamenari“ i asfaltirala lokalni put u Kamenarima od Jadranske magistrale u dužini od 500m, a uloženo je i 74.000 eura za uređenje putne mreže. Predviđeno je, takođe, da po završetku ljetnje sezone bude još dinamičnije, pa će se raditi: sanacija puta od Barona do Vile Kukoljac, uređenje puta od Čela do Španjole, asfaltiranje lokalnog puta, dužine od 500 metara, u Kamenarima do izvora Lalovina, asfaltiranje putnog pravca Mrkajići-Žukova glavica, uređenje puta prema crkvi Sv. Spasa u Mojdežu i sanacija puta Topla 3 – Modra ploča, odnosno preostalog i oštećenog dijela puta, čime će uređenje putnog pravaca između ovda dva velika naselja biti zaokruženo. Takođe, u planu je i nastavak sanacije puta kroz Novo Mesto, čija jedna dionica uređena prošle jeseni, kao i postavljanje javne rasvjete na Gomili

Svi ovi projekti, ali i mnogi drugi bacaju svjetlo na razloge zbog kojih nas napadaju politički marginalci i oni koji su uništavali Herceg Novi, a koji sada nemaju nikakvu političku podršku u biračkom tijelu Herceg Novog, usljed čega svoje komplekse i frustracije pokušavaju da liječe podmetanjima i izmišljotinama na štetu onih koji rade nešto u korist građana.

Građani su, međutim, takav obrazac ponašanja i njegove razloge identifikovali i na podmetanja i izmišljotine se ne osvrću jer više vjeruju svojim očima, nego bilo čijim podmetanjima", navode iz Demokrata. 

Predsjednici mjesnih odbora su sa rukovodstvom Demokrata saglasni u neophodnosti pružanja pune podrške Briselskom planu i istrajavanja u stavu da izbori moraju biti pošteni ili da ih neće biti.

"Predsjednik Bečić je istakao da važnost plana počiva na činjenici da je to prvi plan koji je od uvođenja višestranačja u Crnoj Gori potekao od opozicije, a naišao na podršku međunarodne zajednice i da se građani i kompletna javnost prvi put susreću sa takvom okolnošću, kao i da je prvi put pred građanima plan koji im obezbjeđuje fer i poštene izbore za razliku od svih prethodnih planova koji su služili samo za legitimizaciju izbornih krađa sa kojima smo se jedino susretali u bez izuzetka svim izbornim procesima.

Toga je, naveo je Bečić, svjestan i DPS, i iz tog razloga mu odgovara da kupuje vrijeme blokadom odbora, na koji način ovog puta planira da sprovede novu izbornu krađu, što su Demokrate u prethodnom periodu, kroz djelovanje svojih predstavnika u Odboru za sveobuhvatnu izbornu reformu, potpuno raskrinkale i odlučne su da DPS-u ovog puta ništa slično ne dozvole", navodi se u saopštenju. 

Komentari (13)

POŠALJI KOMENTAR

InesBD

Nemate vi podrsku biraca, pa malo po malo preko ledja Dps-a ocete malo paznje!

Srna

E vala ove Demokrate sa njihovim pricama dosadise, sve njih neko oštetio. Zeljni su paznje ovo je čudo jedno.

ines23

Vi pricaste da nikad sa DPS necete a sad vidim da se sa Damjanovicem svadjate oko stolice u Odboru.