25 °

max 31 ° / min 19 °

Nedjelja

20.09.

31° / 19°

Ponedjeljak

21.09.

31° / 19°

Utorak

22.09.

27° / 21°

Srijeda

23.09.

23° / 22°

Četvrtak

24.09.

26° / 21°

Petak

25.09.

26° / 22°

Subota

26.09.

26° / 21°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Vlast se dobija na izborima i nikako drugačije“

Politika

Comments 5

Izvor: Pobjeda/Mina

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

"Vlast se dobija na izborima i nikako drugačije“

Važno je da se opozicija aktivno i bez odgađanja uključi u rad Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva, ocijenio je predsjednik tog tijela Branimir Gvozdenović.

"Mi ćemo do posljednjeg trenutka biti strpljivi, ali i paralelno raditi na tekstovima reformskih zakona, kako ne bismo upali u zamku moguće namjere ili nesnalaženja pojedinih opozicionih partija da stalnim prolongiranjem početka rada Odbora zakasnimo za reformu", kazao je Gvozdenović Pobjedi.

On smatra da je potrebno da se drže suštine rada Odbora a ne forme, koja je potencirana.

"Rekao bih da se, kao i do sada kad je postupanje opozicije u vezi sa formiranjem Odbora u pitanju, često radi o formi, a suština se zanemaruje", kazao je Gvozdenović.

On je rekao da postoje mišljenja da neke od opozicionih partija ne žele suštinu, već da im je isključiva namjera da odugovlače proces kako se ne bi sprovele reforme.

Gvozdenović je naveo da on kao predsjednik odbora, ne želi da vjeruje da je to tako.

"Niko, osim nas, ne kaže hajde da krenemo konačno da radimo, da se fokusiramo na suštinu i dođemo do nekog prijedloga. Ne, mi i dalje pričamo da li Odbor treba proširiti, da li treba formirati neke pododbore (sad neko predlaže pododbore, nadam se ne samo da bi se to razlikovalo terminološki od naših radnih grupa)", kazao je Gvozdenović.

On je rekao da može reći da ima pomaka.

"Mi ćemo do posljednjeg trenutka biti strpljivi, ali i paralelno raditi na tekstovima reformskih zakona, kako ne bismo upali u zamku moguće namjere ili nesnalaženja pojedinih opozicionih partija da stalnim prolongiranjem početka rada Odbora zakasnimo za reformu", rekao je Gvozdenović.

On je opoziciji poručio i da se učešće u izvršnoj vlasti „mora dobiti na izborima i nikako drugačije“.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Tesla

Opozicija je napravila totalbi promasaj 2016 godine kada je cio svijet potvrdio a poslije i dokazao pokusaj terorizma u CG. Tada, u najgoroj situaciji nove istorije CG opozicija je fakticki IZDAJE i pokazuje svoje stvarno lice. Tako da sva ova njihova prica, taktiziranje, populizam i ostali kabare je cisto lizanje rana za neuspjeh, pogresne politike, nerad i mazanje ociju onih koji jesu za CG ali drugaciju politiku.

ines23

Jedini ko tu u taj Odbor radi jeste DPS da nije njih doceli bi se novi izbori ne bi se mrdnulo za izmjenama izbornog zakonodavstva kad bi se na opoziciju cekalo!

dejan

Ali se gubi na ulici ako nastavite da KRADETE!!