Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Đukanović - Talakvadze: Gruzija impresionirana postignućima Crne Gore

| Postavio/la: Milena Aprcović

Đukanović - Talakvadze: Gruzija impresionirana postignućima Crne Gore Foto: Kabinet predsjednika

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je Arčila Talakvadzea, predsjednika Parlamenta Gruzije koji boravi u posjeti Crnoj Gori.

Đukanović je uz dobrodošlicu istakao zadovoljstsvo posjetom predsjednika gruzijskog parlamenta kojom se nastavlja praksa stalne političke komunikacije između dvije države koja doprinosi učvršćivanju odnosa i ostvarivanju zajedničkih ciljeva, saopšteno je iz kabineta predsjednika. 

"Uz čestitke na nedavnom stupanju na funkciju predsjednika Parlamenta i izboru nove vlade, Predsjednik je kazao da će podsticaj daljem snaženju odnosa biti i njegova posjeta Tbilisiju na poziv predsjednice Gruzije, kao i otvaranje konzulata u Tbilisiju i Baru na čelu sa počasnim konzulima.

On je istakao da Crna Gora cijeni doprinos Gruzije misiji NATO-a, i potvrdio podršku Crne Gore politici otvorenih vrata.

Podsjetio je da pored parlamentarne saradnje, dvije države imaju dobru komunikaciju i u oblasti odbrane i posebno naglasio značaj jačanja ekonomskih veza i pospješivanje turističke saradnje", navedeno je u saopštenju. 

Predsjednik Parlamenta Gruzije, zahvalio je za izuzetno gostoprimstvo i istakao da je impresioniran postignućima Crne Gore i snažnim liderstvom koji predstavljaju inspiraciju i ohrabrenje za njegovu zemlju, vladu i narod.

"Potvrdio je punu posvećenost zemlje partnerstvu sa Sjevernoatlantskom alijansom.

On je naglasio da bi posjeta predsjednika Đukanovića Gruziji bila potvrda političke podrške toj zemlji i prilika da se uz privrednike u sastavu delegacije razmotre pravci jačanja ekonomske saradnje i zajedničkog korišćenja resursa", dodaju u saopštenju. 

 

Ostavi komentar

0/300