30 °

max 33 ° / min 22 °

Četvrtak

05.08.

33° / 22°

Petak

06.08.

31° / 18°

Subota

07.08.

35° / 19°

Nedjelja

08.08.

37° / 22°

Ponedjeljak

09.08.

39° / 24°

Utorak

10.08.

39° / 23°

Srijeda

11.08.

36° / 21°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Demokrate Nikšić: Lokalna vlast davala lažna obećanja

Politika

Comments 0

Demokrate Nikšić: Lokalna vlast davala lažna obećanja

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Demokratska Crna Gora održala je sastanak rukovodstva partije sa članstvom mjesnih odbora Kličevo, Centar, Bistrica i Rudo polje u opštini Nikšić, na kojem je, između ostalog, konstatovano da su predstavnici mjesnih odbora preduzeli konkretne mjere i radnje za jačanje partijske infrastrukture i inteziviranje njenog rada, saopšteno je iz stranke. 

Sastanku je prisustvovao poslanik i potpredsjednik Demokratske Crne Gore, Momo Koprivica, koji je podsjetio da je Opštinski odbor u Nikšiću jedan od prvih odbora gdje su Demokrate u potpunosti zaokružile svoju partijsku infrastrukturu.

Kako se navodi u saopštenju, Koprivica je prisutne upoznao sa dosadašnjim rješenjima koje su Demokrate uputile Odboru za sveobuhvatnu reformu izbornih i drugih zakona, podsjećajući da je prihvatanje Briselskog plana i podrška međunarodne zajednice bio prvi korak ka stvaranju ambijenta za prve, fer, poštene i slobodne izbore u Crnoj Gori.

"Fokus našeg rada u Odboru za sveobuhvatnu reformu jeste nuđenje konkretnih prijedloga i rješenja. Do sada smo predložili 30, a u periodu koji je pred nama javnosti ćemo predstaviti 100 rješenja", kazao je Koprivica.

Poslanik Demokrata i član Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva kazao je da je Demokratska Crna Gora predložila rješenja koja ukazuju na potrebu blokiranja fantomskih partija, brisanja fantoma i duplih birača iz biračkog spiska, ukidanja dijeljenja novca iz budžetske rezerve, upotrebe gotovog novca za raspolaganje političkim subjektima, limitiranje iznosa članarine partijama, ukidanje donacija političkim subjektima.

"Tema sastanka bila je i aktuelna socio-ekonomska situacija u gradu pod Trebjesom.

Poslanik Demokrata je podsjetio da je u trenutku dolaska DPS-a na vlast Nikšić imao preko 8.000 radnika više nego što ima danas. Ako se ima u vidu da je 2003. u Nikšiću bilo 20.096 zaposlenih lica, a na kraju 2018. svega 14.259 zaposlenih, odnosno 5.837 zaposlenih manje nakon 15 godina, jasno je da je na snazi krajnje pogubna ekonomska politika DPS-a", navode iz Demokrata. 

"Nekad je Željezara imala 7.500 radnika, a danas 270 radnika. U petogodišnjoj Strategiji razvoja Nikšića iz 2014. godine navodi se da će u petogodišnjem periodu Željezara dostići 550 radnika. Međutim, danas u njoj radi svega 270, od čega je preko 100 ugovoraca. Očigledno je lokalna vlast, i to ne prvi put, davala lažna obećanja. Ništa bolje ne stoje ni Boksiti, koji danas imaju 10 puta manje radnika nego što su imali u vrijeme dolaska DPS-a. Pri tome, na snazi je devastacija, odnosno eksploatacija mimo pravila, jer se primjenjuje pogubni raub-sistem", istakao je Koprivica.

Na kraju, predstavljeni su jasni koraci za nastavak demokratske borbe za obezbjeđivanje uslova za održavanje prvih, poštenih i slobodnih izbora koji treba da dovedu do promjene vlasti, a sami tim i do ekonomskog i socijalnog oporavka Crne Gore i Nikšića, zaključuju Demokrate. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR