14 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Abazović - Ohisalo: Podrška Finske jačanju vladavine prava

Izvor: Foto: URA

Politika

Comments 0

Abazović - Ohisalo: Podrška Finske jačanju vladavine prava

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Lider URA Dritan Abazović razgovarao je u Tamepreu (Finska) sa ministricom unutrašnjih poslova Finske Mariom Ohisalom, saopšteno je iz ovog Građanskog pokreta. 

Susret je organizovan na marginama godišnjeg sastanka Zelenih Evrope na kojem URA podnosi aplikaciju za članstvo u porodicu zelenih partija.

Tokom susreta razmijenjena su mišljenja o integracionim procesima i prilično konfuznoj politici proširenja koja je nastupila poslednjih mjeseci, dodaju u saopštenju. 

"Razgovarali smo i o u situaciji u Crnoj Gori, najviše o vladavini prava i borbi protiv korupcije. Informisao sam ministricu Ohisalo o problemima u vezi sa izborima i nedostatkom povjerenja u izborni proces. Finska može biti važan prijatelj Crne Gore s obzirom na to da Zeleni koji su dio vladajuće koalicije snažno podržavaju integraciju Zapadnog Balkana u EU. Međutim, očekuju i konkretne rezultate od zemlje kandidata", istakao je Abazović nakon sastanka.

Inače, partija Zelenih u Finskoj je druga po snazi, a u aktuelnoj vladi pokrivaju tri ministarstva, među kojima je i Ministarstvo inostranih poslova.

"Prilikom posljednje posjete Crnoj Gori, ministrar spoljnih poslova Finske je na pres konferenciji govorio o tome da sve izbore treba održati u istom danu. Ideja o slobodnim izborima nadišla je Crnu Goru i sve je više podrške da se do njih dođe. Crnogorska vlast ima sve manje prostora za manipulacije i svaki kontakt nam je važan u borbi za osvajanje slobode", naglasio je Abazović.

Abazović je tokom razgovora istakao da izmjene zakona jesu važne, ali da je njihova primjena još značajnija u cilju ostvarivanja ustavnih prava građana, navode iz GP URA. 

Drugog dana zasijedanja u Tampereu, zakazani su sastanci sa evropskim poslanicima kao i liderski sastanak kojem će prisustvovati i predsjednik URA.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR