23 °

max 32 ° / min 22 °

Ponedjeljak

13.07.

32° / 22°

Utorak

14.07.

32° / 18°

Srijeda

15.07.

31° / 19°

Četvrtak

16.07.

31° / 20°

Petak

17.07.

31° / 21°

Subota

18.07.

29° / 21°

Nedjelja

19.07.

32° / 20°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Bezrezervna podrška Crne Gore Sjevernoj Makedoniji ka članstvu u NATO-u"

Politika

Comments 0

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

"Bezrezervna podrška Crne Gore Sjevernoj Makedoniji ka članstvu u NATO-u"

Državni sekretar Slobodan Filipović sastao se u Skoplju sa sjevernomakedonskim kolegom Draganom Nikolićem.

Sagovornici su tom prilikom naglasili da prijateljstvo i savezništvo naše dvije zemlje predstavlja primjer u regionu, te pokazatelj kako se kroz međusobnu podršku, saradnju i prenos iskustava na planu odbrane grade kvalitetni sveukupni međudržavni odnosi, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

"Filipović je istakao da Crna Gora i Sjeverna Makedonija dijele iste spoljno-političke ciljeve, vrijednosti i težnje, a da uzajamna podrška i saradnja doprinose njihovom ostvarenju.

On je naglasio da su evroatlantske integracije od ključnog značaja za stabilnost i prosperitet regiona koji će, priključenjem Republike Sjeverne Makedonije u NATO, postati snažniji u suočavanju sa bezbjednosnim prijetnjama. Filipović je podvukao povoljne uslove za  intenziviranje odbrambene saradnje, u cilju jačanja nacionalnih odbrambenih sistema obje zemlje", piše u saopštenju.

Nikolić je izrazio očekivanje da će se zajednički angažmani u oblasti odbrane dvije zemlje i dalje unapređivati čime se, kako je istakao, daje doprinos bezbjednosnoj koheziji cijelog regiona.

Filipović je naglasio da će Crna Gora nastaviti sa pružanjem podrške reformskim procesima Sjeverne Makedonije na planu odbrane, u cilju što skorijeg priključenja te zemlje u Sjeverno-atlantsku alijansu.

Filipović danas učestvuje i na panelu “Popularizacija vojne profesije”, koji organizuju MO Sjeverne Makedonije i Vojna akademija “General Mihailo Apostolski”.  

Sjutra će, u crnogorskoj ambasadi u Skoplju, prisustvovati polaganju zakletve naših novih kadeta koji su započeli studije na pomenutoj akademiji, kao i promociji svršenih studenata u prvi oficirski čin, među kojima su bile i tri potporučnice VCG, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR