14 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Predsjednica SDP-a: Cetinje ne smije postati grad muzej

Politika

Comments 0

Predsjednica SDP-a: Cetinje ne smije postati grad muzej

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Predsjednica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković čestitala je Dan Opštine Cetinje.

"Poštovani građani Prijestonice, drage Cetinjanke i Cetinjani, želim da vam čestitam Dan Prijestonice i Dan oslobođenja, uvjerena u to da 13-ti novembar predstavlja jedan od najznačajnijih dana u pola milinijuma u kojima je Cetinje ponos države.

Ukoliko se pitate, zašto to radim danas, a ne juče ili prekjuče kao ostali političari, razlog je jednostavan. Cetinje treba da živi i onih 363 dana kad nije Dan Prijestonice ili Dan nezavisnosti. Kad "stari sjaj" ode za Podgoricu u crnim limuzinama koje dovode "viđene goste". Cetinju trebaju pune ulice, fabrike koje rade, vrtići i škole koji će opet biti puni dječije graje kao u pjesmama Lesa Ivanovića.

Cetinju ne treba kurtoazno podsjećanje na značaj i potencijale, Cetinjani to bolje znaju od bilo koga od nas. Cetinju treba suštinska promjena načina na koji je tretirano od državne vlasti u posljednih 30 godina i lokalna vlast koja će potencijale grada iskoristiti na zadovoljstvo svih građana.

Ne trebaju Cetinju obećanja o boljem sjutra, trebaju mu nova radna mjesta danas. Treba mu infrastruktura dostojna modernog evropskog grada, potreban je kulturni i sportski život koji zaslužuje.

Cetinje ne smije postati grad muzej, u koji se svrati jednom u pola godine "za vrijeme većih praznika", nego motor razvoja Crne Gore što je uvijek i bilo. Grad HEROJ i crnogorska prijestonica predstavljaju odraz u ogledalu cijele Crne Gore. Od načina se budemo svi zajednilčki borili za njega, će zavisiti i kako će nam izgledati država sjutra", navodi ona. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR