23 °

max 28 ° / min 20 °

Utorak

22.09.

28° / 20°

Srijeda

23.09.

22° / 19°

Četvrtak

24.09.

25° / 18°

Petak

25.09.

22° / 20°

Subota

26.09.

22° / 18°

Nedjelja

27.09.

19° / 16°

Ponedjeljak

28.09.

21° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Koprivica, Šaranović i Rudović traže vanrednu sjednicu Odbora

Izvor: Foto: DCG

Politika

Comments 0

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Koprivica, Šaranović i Rudović traže vanrednu sjednicu Odbora

Poslanici Demokrata Momo Koprivica i Danilo Šaranović, kao i nezavisni poslanik Neđeljko Rudović, uputili su Odboru za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva Zahtjev za sazivanje vanredne sjednice ovog skupštinskog tijela.

Trojica poslanika zahtijevaju da Branimir Gvozdenović ovu sjednicu zakaže bez odgađnja, a najkasnije za 3. decembar. 

"Koprivica, Šaranović i Rudović predložili su i dnevni red za ovu sjednicu koji bi trebalo da sadrži: donošenje Odluke o obrazovanju novog radnog odbora i utvrđivanje roka za kodifikaciju izbornog zakonodavstva u jedan zakonski projekat - Izborni zakonik; donošenje Odluke o utvrđivanju roka u kom su članovi Odbora i pridruženi članovi Odbora dužni da dostave sve zakonske i druge projekte Odboru za sveobuhvatnu reform izbornog i drugog zakonodavstva; donošenje Odluke o utvrđivanju roka u kom su svi radni odbori dužni da Odboru za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva dostave konačne prijedloge utvrđenih rješenja ili sistematizovane prijedloge članova i pridruženih članova Odbora i prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore.

Podnosioci zahtjeva navode da opozicija ima spremna rješenja, tj. kompletne zakone, od kojih bi svi koji se odnose na izborno zakonodavstvo trebalo da budu objedinjeni jednim pravnim projektom, kakav bi bio Izborni zakonik.

Izborni zakonik bi bio ključni zamajac da se izborni procesi u Crnoj Gori, već jednom, počnu odigravati po određenim pravilima koja će garantovati jednaku startnu poziciju za sve sudionike u izbornom procesu.

Podnosioci zahtjeva, takođe, mišljenja su da se i Zakon o teriotorijalnog organizaciji mora usvojiti, te da bi svako odugovlačenje smatrali opstrukcijom jer nema opravdanja za činjenicu da je 60% Crne Gore bez adrese. Zbog toga zaključuju da odgađnja i odugovačenja ne smije biti", navode u obrazloženju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR