11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pavićević: Zahtijevamo da se vjerska pitanja rješavaju u atmosferi smirenih strasti

Politika

Comments 3

Pavićević: Zahtijevamo da se vjerska pitanja rješavaju u atmosferi smirenih strasti

Autor: Jelena Grbović

  • Viber

Predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević izjavio je da odgovornost za atmosferu u društvu ima vlast i da oko najosjetljivijih pitanja u državi vlast treba da pokaže mnogo strpljenja i volju za dijalogom, posebno sa onima na koje se određeni zakon odnosi.

“Umjesto da stvara atmosferu dijaloga i dogovora sa onima na koje se zakon odnosi, DPS podgrijava tenzije u društvu. Ovoga puta DPS je brzopleto izašao sa idejom blokade rada privremenog skupštinskog Odbora i mislim da će zbog toga dodatne tenzije zahvatiti društvo, ali i samu vladajuću partiju. Apelujem na sve da danas ne ćute na još jedan pokušaj DPS-a da u susret izborima osnažuje podjele u crnogorskom društvu na vjere i nacije umjesto da radi na premošćavanju crnogorskih podjela”, rekao je Pavićević.

Lider Crnogorske je poručio da će Crnogorska nastaviti upornu borbu da prvi sljedeći izbori u Crnoj Gori budu pošteni i slobodni.

“Crnogorska je građanska partija, jer vjerujemo da naša država Crna Gora treba da bude utemeljena na građanskim principima kako bi bila stabilna, demokratska i pluralna savremena zajednica. Neki naši članovi su vjernici, neki su ateisti. Među nama ima i hrišćana i muslimana i drugih. Svako ima pravo na slobodu vjeroispovjesti i pravo da obavlja molitvu gdje sam odluči da treba. Zato pozdravljam izjavu poslanika Dženana Kolića koja je dobar putokaz složne, jedinstvene, pomirene i građanski jake Crne Gore. Da je poštenja u DPS-u, DPS nikada ovu temu ne bi kandidovao manje od godinu dana pred izbore i u predvečerje izbornih reformi. DPS je time priznao da se boji poštenih izbora.

Pavićević je dodao "da je jasno da ovakvim djelovanjem DPS ne zanima dogovor ni stabilnost nego stanje permanentnog konflikta".

“Upravo zbog toga DPS u Crnogorskoj ima jakog političkog protivnika”, zaključio je Pavićević.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Zoran

Vi vašim ponašanjem,vi iz CRNOGORSKE,brukajte i dalje naziv vaše partije,na nijeste vi ni c od CRNOGORSKE.Ne znam šta je sa Purkom?Što pokušavate,za sve vam je kriv DPS,i vama su noćna mora,prodali bi ste i Državu samo da njih maknete.Eto vam df,sram vas bilo...

Crnogorski betoven

Purko sram te bilo. Ovo Crnogorska??? srljate u političku propast.

BI & A

Zahtijevaju! Vjerska pitanja? U krilu Demokrata, njihovom logikom i politikom? A bravo! Žičara do Tokija! Bravo Purko, bravo Budvani, bravo Crnogorci naši’