10 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DPS Budva: Pojedini sveštenici direktno prijete građanima da će ih isključiti i prokleti

Izvor: Foto: Antena M

Politika

Comments 2

DPS Budva: Pojedini sveštenici direktno prijete građanima da će ih isključiti i prokleti

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Povodom sve većeg pritiska koji se stvara sa raznih adresa želimo da se obratimo građanima Budve, te da ih upoznamo sa stvarnim stanjem, kao i da im ukažemo na razne manipulacije koje se dešavaju posljednjih dana, a sve u vezi sa Zakonom o slobodi vjeroispovijesti, saopštio je budvanski Odbor DPS-a. 

"Posljednjih dana smo svjedoci velikog broja manipulacija koje dolaze od DF-a, Demokrata kao i dijela sveštenstva da se na Badnji dan navodno sprema upad pripadnika CPC u Cetinjski manastir. Želimo jasno staviti do znanja građanima Budve da ništa od navedenog apsolutno nije tačno. Takođe, u saznanju smo da pojedini sveštenici SPC direktno prijete građanima i vjernicima koji pripadaju ideji DPS da će ih ne samo isključiti iz crkve već i prokleti, što su nezapamćeni slučajevi do sada u bilo kojoj vjerskoj zajednici", navode u saopštenju. 

Prošlonedjeljna dešavanja su doprinijela da i Demokratska Crna Gora pokaže svoje pravo lice upravo u Budvi, smatraju u DPS-u. 

"Do sada su se, očito lažno, predstavljali kao građanska partija, a zapravo su nacionalistička grupacija koja sa Demokratskim frontom blokira grad u kome vrše vlast, što je jedinstven slučaj u političkom životu i praksi, ne samo u Crnoj Gori. Jasno se sada vide njihove pobjede, još jasnije i podjele!

Nakon svega što se dešavalo i dešava jasno je što je pozadina svih ovih nemilih događaja. Nije to ni crkva ni njena imovina već Crna Gora i njena nezavisnost i sloboda.

Očigledno da se DF-ovci i Demokrate i dalje ne mire sa činjenicom da je Crna Gora nezavisna država te pokušavaju na svakojake načine da svoje političke frustracije ispravljaju pozivajući se na crkvu. Poručujemo im da što prije shvate i prihvate da žive u državi koja se zove Crna Gora, državi koja je nezavisna i slobodna za sve njene građane.

Laķše će tako izlaziti na kraj sa svojim političkim lutanjima, iluzijama i maglovenjem u kome se nalaze. Samo tako će im biti jasno da ne pomažu ni skrnavljenja svoje zastave, ni blokada svog grada jer građani Budve imaju pravo da se osjećaju sigurno, dostojanstveno, želeći demokratske i civilizovane standarde u svom gradu.

DPS Budva je politički subjekt koji čine ljudi svih vjera i nacija te iz tog razloga želimo pozvati sve građane da ne nasijedaju na političke manipulacije, i djelovanja pojedinih ekstremnih sveštenika SPC. Takođe, pozivamo građane i vjernike koji znaju da vjera prije svega treba da miri i da pruži mir da ne slušaju pozive čelnika opozicije da izlaze na ulice, dok oni isti prate utakmice sa huliganima u Beogradu.

Na kraju, uoči predstojećih Blagih dana DPS Budva poziva sve građane na mir, poštovanje različitosti i zajedništvo bez obzira kojoj crkvi, vjeri ili političkoj ideologiji pripadaju", navode u saopštenju. 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR