Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Darmanović sa ambasadorima EU i NATO: CG sa partnerima da se suprotstavi hibridnim napadima

| Postavio/la: Mirjana Dragaš

Darmanović sa ambasadorima EU i NATO: CG sa partnerima da se suprotstavi hibridnim napadima

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović sastao se danas sa ambasadorima zemalja članica Evropske unije i NATO i šefom Delegacije EU u Podgorici.

Tom prilikom, kako je saopšteno nakon sastana, Darmanović je informisao diplomatski kor o dešavanjima koja su uslijedila nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica.

U tom kontekstu, šef crnogorske diplomatije je posebno ukazao na činjenicu da su tokom ''orkestrirane kampanje koja se vodi protiv Crne Gore prepoznati brojni elementi hibridnog ratovanja, pri čemu je podsjetio i na dešavanja tokom parlamentarnih izbora 2016.''

''Crna Gora je svjesna ovih hibridnih prijetnji i kao članica NATO je dužna da im se suprotstavi'' - istakao je Darmanović, pozivajući na saradnju sa EU i NATO u cilju jačanja otpornosti na izazove koji dolaze od trećih aktera.

Konstatovan je i visok stepen razumijevanja među saveznicima i partnerima za aktuelnu situaciju, kao i za crnogorsku vanjsku politiku u cjelini.

Govoreći o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja, šef crnogorske diplomatije je podsjetio da je Venecijanska komisija Savjeta Evrope ocijenila ovaj zakon kao korak naprijed ka modernizaciji zakonskog okvira za uređenje statusa vjerskih zajednica.

On je posebno ukazao na činjenicu da su u njegovoj izradi primijenjeni najviši međunarodni standardi, što je rezultiralo usvajanjem liberalnog zakona koji građanima Crne Gore garantuje slobodu vjeroispovijesti ili uvjerenja jednaku za sve.

''SPC je jedini akter koji se suprotstavio usvajanju ovog zakona, ali postoji spremnost Vlade na dijalog'' - zaključio je Darmanović. 

On je sa ambasadorima zemalja EU i NATO razmijenio mišljenja i o drugim temama od važnosti kako na unutrašnjem, tako i na vanjskopolitičkom planu.

 

Komentari

Posmatrac,

Nadajmo se da ce u Crnoj Gori biti sacuvano ono najdragocjenije za sve njene gradjane - MIR!

Trla Baba lan,

Trla Baba lan da joj proodje dan !

Bodin,

Treba što više intezivirati razgovore sa saveznicima, jer četnička srbadija ne miruje. Vrijeme je jednom za vazda da shvate da je Montenegro vjecan. Postojao ja na kartama od prije 300 godina postojaće i u narednih 300. Što prije to shvate biće im lakše.

Bas ste plasljivi,

Sta drugo reci osim plasenja naroda i nemoci drzave.

Ostavi komentar

0/300