20 °

max 23 ° / min 20 °

Utorak

22.09.

23° / 20°

Srijeda

23.09.

23° / 19°

Četvrtak

24.09.

25° / 21°

Petak

25.09.

24° / 20°

Subota

26.09.

23° / 20°

Nedjelja

27.09.

20° / 17°

Ponedjeljak

28.09.

21° / 18°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Čučka napustio Crnogorsku: Sve je izgubilo smisao

Politika

Comments 3

Izvor: Pobjeda

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Čučka napustio Crnogorsku: Sve je izgubilo smisao

Potpredsjednik Crnogorske Miodrag Čučka podnio je ostavku na sve funkcije u stranci, uključujući i funkciju odbornika u Skupštini opštine Budva, saznaje Pobjeda.

Ove navode Pobjedi je potvrdio i sam Čučka. On nije želio da navodi konkretne razloge zbog kojih se odlučio na napuštanje partije u kojoj je bio od njenog osnivanja, osim što je kratko prokomentarisao kako je „sve izgubilo smisao“.

''Zbog politike sam zapostavio brojne privatne obaveze, kojima ću sada dati prioritet. Ne vidim se više u politici, niti ovakva politika ima ikakvog smisla'' – kazao je Čučka u kratkoj izjavi za Pobjedu.

Dobro obaviješteni izvori Pobjede, međutim, navode da je Čučkina odluka moralni čin i rezultat ličnog neslaganja sa politikom koju vodi lider Crnogorske Vladimir Pavićević. 

''U Crnogorskoj odavno ne postoji konsenzus oko bitnih odluka, a situacija je kulminirala nedavno nakon što je Pavićević, mimo volje članstva, odlučio da javno podrži i učestvuje u litijama koje organizuje Mitropolija crnogorsko-primorska. U Crnogorskoj postoji dobar dio članstva koji apsolutno ne podržava takvu politiku i smatra da Crnogorska nije opravdala ime koje nosi. U toj grupi je i Čučka koji je, kao istinski Crnogorac, istupanje iz takve partije smatrao svojom moralnom obavezom'' – navodi izvor Pobjede.

Drugi izvor objašnjava da je odbornički klub Crnogorske u Budvi, čiji je član bio i Čučka, najoštriji protivnik politike koju vodi Pavićević.

''Budvanski odbor Crnogorske je u decembru, nakon što je Pavićević u društvu lidera Demokrata Alekse Bečića prisustvovao Saboru Srpske pravoslavne crkve u Nikšiću, održao sjednicu na kojoj su razmatrali načine na koje bi mogli da se ograde od takve politike. Odbornici Crnogorske u Budvi naprosto smatraju da to nije kurs kojim partija treba da se kreće'' – ističe naš izvor.

Ove navode potvrđuju i nedavna dešavanja u Skupštini opštine Budva kada su se odbornici Crnogorske, neposredno nakon što je u Skupštini Crne Gore usvojen Zakon o slobodi vjeroispovijesti, oglušili o poziv Pavićevića da učestvuju u raspravi lokalnog parlamenta i glasaju za usvajanje budžeta.

Odbornici Crnogorske su tada, mimo naloga Pavićevića, odlučili da ne daju kvorum sjednici lokalnog parlamenta.

Predsjednik budvanskog odbora Crnogorske i potpredsjednik Opštine Budva Vladimir Bulatović objasnio je, na konferenciji za medije koju je naknadno održao, da odbornici te partije na skupštinsko zasijedanje nijesu došli iz revolta zbog blokade saobraćaja u Budvi u kojima je, zbog izglasavanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, učestvovao i predsjednik Opštine Marko Carević.

''Ne možemo da podržimo način organizovanja posljednje blokade grada, a pogotovu ne u svijetlu činjenica da su tokom blokada kamenovani sugrađani, koji su sa malom djecom željeli da dođu do svojih domova, da su proteste predvodili oni koji upravljaju gradom, da se proglašava vanredno stanje i otkazuje zasijedanje skupštine na skupu koji nije prijavljen u skladu sa zakonom'' – rekao je tada Bulatović.

Gardašević nova odbornica Crnogorske u Budvi

Na Čučkino mjesto u budvanskom parlamentu, kako je Pobjedi potvrđeno iz lokalnog odbora Crnogorske, došla je sljedeća na odborničkoj listi Marina Gardašević.

Čučkinim odlaskom ostalo je upražnjeno i mjesto potpredsjednika Crnogorske koje će, kako nam je saopšteno iz te partije, biti popunjeno nakon kongresa stranke.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

mr

Ako je Purko pozavršavao to što je imao, smijenite te trice da vas ne "vuče" za nos, i ne "uzima" vam obraz, svaki dan.

Vala vam je dugo trebalo da nešto učinite

Bilo je krajnje vrijeme da se neko odupre! Dok ste bili u CDU ličili ste na Crnogorce kojima je stalo prije svega do Crne Gore! Način na koji ste vi mislili a u obradi Pavićevića je ne primjeren za osvajanje bilo kakve vlasti a naročito za interes Crne Gore. Treba li ste ga smijeniti pa otići.

Đoko Orlandić

E, dugo ti je trebalo da ukapiraš ko je Pavićević i po čijem zadatku je doša' u CG. Ko je on i slijepci su vidjeli čitajući njegov "prvi tekst". Odavno ti ja napisah "Čučka čučni je si u velikoj...". PS Hoće li Purko umjesto tebe da dovede još jednog rođaka iz BGD.