18 °

max 22 ° / min 10 °

Utorak

07.04.

22° / 10°

Srijeda

08.04.

20° / 8°

Četvrtak

09.04.

21° / 8°

Petak

10.04.

23° / 12°

Subota

11.04.

23° / 13°

Nedjelja

12.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

13.04.

21° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Važan sastanak": Đukanović sa ostalim liderima ZB na večeri kod Mišela

Politika

Tag VideoTag Gallery
Comments 0

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

"Važan sastanak": Đukanović sa ostalim liderima ZB na večeri kod Mišela

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, na poziv predsjednika Evropskog savjeta Šarl Mišela, učestvuje na neformalnoj večeri za lidere država Zapadnog Balkana.

Neformalnoj večeri prisustvuju i predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lejen, visoki predstavnik EU za vanjsku politiku Žosef Borelj kao i Andrej Plenković premijer Hrvatske predsjedavajuće EU.

Geostrateški interes i Evropske unije (EU) i Zapadnog Balkana je što tješnje približavanje regiona Uniji, poručila je predsjednica Evropske komisije, Ursula fon der Lajen.

"Promijenili smo metodologiju koja bi sad trebalo da obnovi povjerenje na obje starane i uspostavi kredibilnu perspektivu ulaska u EU", kazala je ona, prenosi Tanjug.

Fon der Lajen je, dolazeći na večeru lidera EU i Zapadnog Balkana, ocijenila da je u pitanju važan sastanak.

Ona je ponovila da je taj region prioritet za Evropsku komisiju, koja za predstojeći samit EU - Zapadni Balkan u Zagrebu priprema važan investicioni paket.

Đukanović će sjutra učestvovati na donatorskoj konferenciji za pomoć u rekonstrukciji Albanije nakon razornih zemljotresa koja se organizuje pod pokroviteljstvom predsjednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen.

Na donatorskoj konferenciji učestvovaće države članice EU, partneri sa Zapadnog Balkana, predstavnici drugih zemalja kao i međunarodne institucije, uključujući UN i Svjetsku banku".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR