9 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 7°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

21° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
SD: Najveća svetinja nam mora biti građanska Crna Gora

Politika

Comments 1

SD: Najveća svetinja nam mora biti građanska Crna Gora

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Na svakom mjestu gdje jedan Socijaldemokrata pokriva neku funkciju, pokazan je ozbiljan, odgovoran i profesionalan rad, saopšteno je iz SD-a.

''Svi u Crnoj Gori, a posebno Socijaldemokrate, treba da budu svjesni da najveća svetinja treba da nam bude građanska država Crna Gora, država svih nas''- poručeno je sa opštinske izborne konvencije Socijaldemokrata Herceg Novog koja je održana sinoć, a na kojoj su izabrani delegati za II Kongres partije i kandidati za članove GO.

Obraćajuci se prisutnima, predsjednik Socijaldemokrata Ivan Brajović podsjetio je da u Herceg Novom podrška socijaldemokratskoj ideji konatantno raste, što se i vidjelo na poslednjim lokalnim izborima.

Naglasio je da je Crnoj Gori potrebna odgovornost, odlučnost i pristojnost, jer je to ono što nam, u vremenu kada neki pokušavaju da nametnu politički primitivizam treba. 

On je konstatovao da je dijalog između Vlade i MCP potreban i koristan, te da je dobro što su litije koje se održavaju u Crnoj Gori mirne.

“Zakonom o slobodi vjeroispovijesti niko ne uređuje kako ćemo mi da vjerujemo. On se odnosi na to da svi moramo da poštujemo zakone ove zemlje i da u Crnoj Gori ne postoji država u državi”- kazao je Brajović.

Brajović je istakao da je, na svakom mjestu gdje jedan Socijaldemokrata pokriva neku funkciju, pokazan ozbiljan, odgovoran i profesionalan rad. Mi radimo, za dobro svih, i postižemo konkretne i mjerljive rezultate u oblastima za koje smo mi odgovorni.

Potpredsjednik Socijaldemokrata, Damir Šehovic, ocijenio je da Socijaldemokrate sprovode onu politiku koja okuplja, a ne dijeli ljude.

“Svima nama, nezavisno od toga kako se zovemo i na koji način se Bogu molimo, najveća svetinja mora biti Crna Gora! Građanska Crna Gora. Država svih nas. A njen građanski karakter je danas na ispitu, zato ga moramo sačuvati, jer je upravo to pretpostavka vječnog trajanja naše države. Zato se oko takvih vrijednosti moramo okupiti svi, bez izuzetka”, rekao je on.

“Izmedju buducnosti, koju predstavljamo mi i proslosti, koju predstavlja nasa konkurencija, izbor je sasvim jasan”, zaključio je Šehović.

Predsjednica OO SD Herceg Novi, Tatjana Fanfani, izrazila je zadovoljstvo dosadašnjim radom odbora u tom gradu. Ona je istakla da je rezultat koji je ostvaren na lokalnim izborima u Herceg Novom veoma značajan i da je on obavezujući za sve članove partije u tom gradu.

“Iako nije lako, kao partija vlasti na državnom nivou, funkcionisati u opštini koja je tradicionalno opoziciona, smatram da smo u ovom vremenskom periodu bili konstruktivan politički subjekt koji je radio i predlagao ona rješenja za koja smo vjerovali da su u najboljem interesu građanki i građana Herceg Novog”, zaključila je Fanfani.

Na konvenciji su izabrani delegati za drugi Kongres SD koji se održava 30.maja, kao i kandidati za članove novog saziva Glavnog odbora partije.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Realista

Bravo za SD, odlicni ste samo tako nastavite! Najvise mi se svidja to sto radite za sve gradjane, a ne samo za partijske prijatelje. Podrzavam posebno sto ne zelite da prodate nasu zlatnu koku crnogorske aerodrome. Svako dobro!