11 °

max 15 ° / min 3 °

Utorak

31.03.

15° / 3°

Srijeda

01.04.

7° / 3°

Četvrtak

02.04.

13° / 1°

Petak

03.04.

16° / 2°

Subota

04.04.

18° / 7°

Nedjelja

05.04.

20° / 7°

Ponedjeljak

06.04.

20° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DPS Cetinje Demokratama: Politikanstvo i pokušaj manipulacije

Politika

Comments 1

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

DPS Cetinje Demokratama: Politikanstvo i pokušaj manipulacije

Odbor Demokratske partije socijalista Prijestonice reagovao je na saopštenje odbornika Demokrata, Danila Mrvaljevića.

Poručuju da lokalni vođa Demokrata po već oprobanom običaju ponovo pokušava obmanuti javnost izvrćući činjenice, a sve u nedostatku političkih argumenata i ideja za razvoj Cetinja.

"Dobro zna lokalni vođa Demokrata da je čitav proces Javnog poziva za davanje u zakup kompleksa "Gornjeg Oboda" od samog početka - od septembra prošle godine bio transparentan, u skladu sa zakonom i po visoko postavljenim kriterijumima i da nijesu tačne tvrdnje da nije bilo dovoljno vremena da se odbornici upoznaju sa predloženim ugovorom i dokumentacijom.

Lokalni vođa Demokrata zna da bi se odlaganjem rasprave ušlo u proces blokade čitavog postupka što je, očigledno, bio njegov i cilj njegove partije. Donošenje Odluke o davanju saglasnosti na zaključenje Ugovora o davanju kompleksa "Gornjeg Oboda" u zakup na period od 30 godina, predstavlja čin kojim su odbornici Demokratske partije socijalista pokazali odgovornost prema gradu i njegovim građanima. Time smo pokazali da je bila opravdana odluka uprave grada da preusmjeri dio novca iz pojedinih projekata iz Programa razvoja Prijestonice za kupovinu Oboda, jer je to jedna od velikih razvojnih šansi ovog grada. 

Lokalni vođa Demokrata takođe dobro zna da će, prema predloženom ugovoru, investitor platiti godišnji zakup od 660 hiljada eura i 10 odsto od godišnjeg neto profita, za prostor koji smo do skoro bili spremni da izdamo i za euro kako bi valorizovali njegovu vrijednost. Da će uložiti najmanje 10 miliona eura za prve dvije i po godine investicije i da će zaposliti 100 radnika, takođe za prve dvije i po godine ugovora", navode iz cetinjskog DPS-a. 

Tvrde da je ono što je najznačajnije u ovom trenutku da se lokalna uprava kroz ovaj aranžman maksimalno zaštitila:

"Jer u slučaju da ne dođe do potpisivanja ugovora do 9.aprila, bile bi aktivirane garancije od 400 hiljada eura naplative na prvi poziv, do čega vjerujemo neće doći.

Odluku o davanju saglasnosti na zaključenje Ugovora donijeli su odbornici kojima je interes građana Cetinja na prvom mjestu, a ne oni koji se bave politikanstvom i samo se deklarativno zalažu za njihovo dobro. To su kolege iz opozicije pokazale i ovoga puta kada su napustili skupštinsko zasijedanje, odbivši da raspravljaju i glasaju o ovom veoma značajnom dokumenti, pritom, znajući i sami da bi ga morali podržati.

A to što opozicija ne prisustvuje sjednicama lokalnog parlamenta i ne čita materijale ne treba da bude problem Demokratske partije socijalista. Oni će te stvari morati objasniti biračima kada za to dođe vrijeme. Isti Danilo Mrvaljević - lokalni vođa Demokrata, "pobjegao" je sa zajedničke sjednice Odbora za finansije i statut i propise, nemoćan pred argumentima koje smo mu pokušali prezentovati. Da se radi o čistom politikanstvu i pokušaju manipulacije, pokazuje i odnos Demokrata prema ovoj odluci. Jer, kao što prije tri godine u Skupštini Crne Gore nijesu podržali Zakon o Prijestonici, tako su i ovoga puta "pobjegli" iz lokalnog parlamenta izbjegavajući da učestvuju u kreiranju ove značajne odluke i doprinesu razvoju i boljitku našeg grada i građana.

Odbornici Demokratske partije socijalista i gradska uprava će i ubuduće nastaviti da rade za dobrobit građana Cetinja, a o povjerenju u nečiju politiku isti građani će se vrlo brzo izjasniti. A lokalni vođa Demokrata svojim saopštenjima i komentarima pokazuje da u životu nije privrijedio ni euro, jer da jeste ne bi investitorima postavljao tako "nebulozne uslove poslovanja". I zato ga još jednom pozivano da, umjesto što izvrće činjenice, preispita svoje političke stavove i da predloži neku ideju vezanu za razvoj Cetinja, ili pak da iznese stav o najvažnijim političkim pitanjima. Ne može zato što ih nema", zaključuju iz DPS-a. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

ba

Pogledajte videoklip na yt -litije Berane, dje onaj pop pjeva Hriste Boze... e ti cete vidjeti prdsjednika SO Berane iz Demokrata, zajapurenog od nacionalizma i vjerskog fanatizma. laznjaci.