15 °

max 17 ° / min 13 °

Nedjelja

05.04.

17° / 13°

Ponedjeljak

06.04.

20° / 9°

Utorak

07.04.

21° / 7°

Srijeda

08.04.

20° / 7°

Četvrtak

09.04.

21° / 6°

Petak

10.04.

23° / 7°

Subota

11.04.

22° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vuksanović-Stanković: Neprihvatljive aktivnosti kojima se omalovažavaju atributi države

Politika

Comments 0

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Vuksanović-Stanković: Neprihvatljive aktivnosti kojima se omalovažavaju atributi države

Crna Gora mora svakome dozvoliti demokratsko pravo na različit stav, ali su neprihvatljive sve aktivnosti kojima se omalovažavaju osnovni atributi države ili dovodi u pitanje njen građanski i multietnički karakter, kazala je predsjednica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović-Stanković.

Ona je danas razgovarala sa specijalnom izaslanicom ministra vanjskih poslova Češke za Zapadni Balkan Janinom Hrebičkovom.

Govoreći o dešavanjima u Crnoj Gori povodom Zakona o slobodi vjeroispovijesti, predsjednica SDP je naglasila potrebu da se sva otvorena pitanja i nerazumijevanja rješavaju dijalogom.

Vuksanović Stanković je ukazala na nesporno pravo države da svoje unutrašnje odnose u bilo kojoj oblasti suvereno uređuje bez bilo čijeg miješanja sa strane.

“Crna Gora mora svakome dozvoliti demokratsko pravo na različit stav ali su s druge strane neprihvatljive sve one aktivnosti kojima se omalovažavaju osnovni atributi države ili dovodi u pitanje njen građanski i multietnički karakter”, rekla je ona.

Predsjednica SDP je zahvalila na podršci koju Češka u kontinuitetu pruža Crnoj Gori na njenom putu ka EU, izražavajući očekivanje da će u novoj fazi integracija to partnerstvo biti dodatno osnaženo.

“Svjedoci smo da poslije dužeg perioda politika proširenja ponovo dolazi u fokus političkih centara EU, što je dobra prilika da se obezbijedi nova dinamika i snažniji zamah ovom procesu, koji je u posljednje vrijeme u stagnaciji", rekla je Vuksanović Stanković.

To je, kako je ocijenila, zbog dešavanja u Uniji, a posebno zbog nedostatka političke volje za stvarnim reformama u samim zemljama regiona.

Vuksanović-Stanković je navela da Crna Gora mora mnogo brže da usvaja evropske standarde, jača vladavinu prava, da sprovodi a ne da simulira reforme, jer će jedino tako suštinski jačati kredibilitet integracionog procesa.

"U suprotnom, bićemo suočeni sa izazovom oživljavanja opasnih nacionalističkih politika koje, nažalost, još uvijek pokazuju svoju vitalnost u raznim djelovima regiona Zapadnog Balkana, prijeteći njegovoj ponovnoj destabilizaciji”, naglasila je Vuksanović-Stanković.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR