10 °

max 19 ° / min 9 °

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Petak

03.05.

15° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"CG želi da živi vrijednosti Evropske unije i postane njena ravnopravna članica"

Politika

Comments 0

"CG želi da živi vrijednosti Evropske unije i postane njena ravnopravna članica"

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Ustavnog odbora Skupštine Crne Gore Miodrag Vuković i članovi Nada Drobnjak, Milorad Vuletić i Adrijan Vuksanović, sastali su se danas sa članovima Odbora za ustavna pitanja, parlametntarcima Evropskog parlamenta Paulom Ranžeom i Domenikom Ruis Devesaom.

"Tom prilikom evropski parlamentarci su upoznati sa istorijom crnogorskog parlamentarizma i razvojem demokratije na ovim prostorima. Istaknuto je da i Ustav Crne Gore iz 2007. sa temeljnom idejom o obnavljanju nezavisnosti afirmiše evropske vrijednosti, što evropski prijatelji prepoznaju i poštuju", navedeno je u saopštenju. 

Članovi delegacije Odbora za ustavna pitanja EP ocijenili su, kako je navedeno, da se i pored političkih mimoilaženja u multikonfesionalnoj i multikulturalnoj Crnoj Gori živi skladno i da je ona primjer suživota, čiji model treba da slijede i druge države u regionu.

"U razgovoru je istaknuta uloga parlamenta u procesu evropskih integracija što je i regulisano članom 15 Ustava Crne Gore, kojim je propisano da Skupština odlučuje o načinu pristupanja Evropskoj uniji.Evropski parlamentarci najavili su otvaranje debate o budućnosti Evrope i naglasili da će zemlje kandidati biti pozvane da učestvuju u njoj.Na kraju, još jedanput je ponovljeno da Crna Gora želi da živi vrijednosti Evropske unije i postane njena ravnopravna članica".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR