16 °

max 21 ° / min 11 °

Srijeda

08.04.

21° / 11°

Četvrtak

09.04.

21° / 8°

Petak

10.04.

23° / 12°

Subota

11.04.

23° / 13°

Nedjelja

12.04.

22° / 13°

Ponedjeljak

13.04.

21° / 12°

Utorak

14.04.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vuksanović pisala premijeru: Što prije konsultacije svih parlamentarnih partija

Politika

Comments 1

Autor: Antena M

  • Viber

Vuksanović pisala premijeru: Što prije konsultacije svih parlamentarnih partija

U okolnostima nastalim usljed opasnosti od pojave i širenja koronavirusa, imajući u vidu mjere koje je usvojila država, predsjednica SDP-a Draginja Vuksanović-Stanković pisala je premijeru Dušku Markoviću i od njega tražila da organizuje hitan sastanak parlamentarnih političkih subjekata.

''Smatram neophodnim da se u najkraćem roku održe konsultacije predstavnika svih parlamentarnih političkih subjekata kako bismo razmijenili mišljenja o socio-ekonomskom i političkom životu u novonastalim okolnostima. Obaveza svih političkih subjekata je da pokažu maksimalan stepen društvene odgovornosti i svoje djelovanje prilagode postojećoj situaciji, na način da svaka društvena aktivnost u zemlji, pa i politička,  mora biti u funkciji osnovnog cilja – sprječavanja pojave virusa i zaštita zdravlja naših građana.'', navela je ona u saopštenju.

Potpuno je jasno, kako je navela, da se Crna Gora, kao uostalom i skoro čitava Evropa, nalazi u izvanrednim okolnostima u kojima je apsolutni prioritet zdravlje ljudi, sprječavanje ili ograničavanje posljedica pandemije korona virusa.

''U ovakvim situacijama moramo pokazati maksimalnu odgovornost i spremnost da kao politička zajednica i politički subjekti zaboravimo na sve razlike i budemo odgovorni prema svim građanima. Crna Gora se može pohvaliti da je u bliskoj prošlosti, kroz odgovornost svojih političkih subjekata, znala da odgovori izazovima koji su iziskivali jedinstvo i stavljanje po strani svih razlika. Zato, očekujem i ovim povodom da svi zajedno damo svoj skroman doprinos zajedničkom cilju, olakšavajući na taj način i sprovođenje mjera propisanih od strane države, koje  u ovom trenutku moraju biti apsolutni prioritet svih u Crnoj Gori'', navela je ona.

Kako je zaključila, očekuje da će njen prijedlog biti razmotren i sastanak organizovan u što kraćem roku.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

mr

Ne znam što će te mu. Jedino da neki od ovih vaših, novih "prijatelja", zamute nešto... Siguran sam da se neki od njih mole, da nas gospođica pośeti! Idi begaj!