10 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Petak

26.04.

15° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Darmanović: Svi smo dužni da se ponašamo odgovorno bez obzira na vjerska i politička opredjeljenja

Politika

Comments 1

Darmanović: Svi smo dužni da se ponašamo odgovorno bez obzira na vjerska i politička opredjeljenja

Autor: Antena M

  • Viber
Darmanović danas sa ambasadorima EU i NATO!

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović održao je danas brifing sa ambasadorima zemalja članica Evropske unije i NATO i šefom Delegacije EU u Podgorici, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

"Tom prilikom, ministar Darmanović je informisao diplomatski kor o situaciji izazvanoj pandemijom koronavirusa, prihvatanju nove metodologije u pregovorima sa EU, te o aktuelnim zbivanjima u vezi sa protestima u nekoliko crnogorakih gradova.

Šef crnogorske diplomatije je kazao da su naše institucije uspješno položile izazovan ispit, te da su pokazale koherentnost u postupcima, čime su spriječile širenje koronavirusa", navodi se u saopštenju.

Darmanović je zahvalio ambasadorima na humanosti, solidarnosti, kao i na, kako je navedeno, vrijednim donacijama koje su njihove države opredijelile Crnoj Gori.

Šef crnogorske diplomatije je, nadalje, informisao da je Vlada prihvatila novu metodologiju pregovora sa EU, čime je dokazano da je za Crnu Goru prihvatljiv svaki model koji podrazumijeva vrednovanje individualnih zasluga.

Povodom aktuelnih dešavanja i masovnog kršenja mjera NKT, Darmanović je, kako je navedeno, naglasio da ogromna većina građana Crne Gore, koji se ponašaju odgovorno i poštuju propisane mjere, "nije dužna da trpi i bude izložena ozbiljnom zdravstvenom riziku zbog neodgovornog ponašanja organizatora i učesnika protestnih skupova".

"Na granici smo da iskorijenimo koronavirus u Crnoj Gori, ali ovakvim nesavjesnim postupanjem, dovodi se u pitanje sve što je do sada učinjeno“, istakao je Darmanović.

Na sastanku su razmijenjena mišljenja o daljim koracima u borbi protiv koronavirusa, popuštanju mjera, otvaranju granica i turističkog prometa, kao i o jačanju saradnje na planu prevazilaženja ekonomskih poteškoća prouzrokovanih koronavirusom.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Crnogorac

Sa ovima sto ne postuju drzavj i njene zakone zna se sta se radi svuda u modernom svijetu.Postoje sudije i zatvori i to je prijeki lijek i sve se to vrlo bezo iskorijeni a sto prije krenemo politikom kaznjavanja prijecemo krenuti naprijed.